Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σάλος από τον θάνατο διαδηλωτή που αυτοπυρπολήθηκε στη Βουλγαρία

Σάλος από τον θάνατο διαδηλωτή που αυτοπυρπολήθηκε στη Βουλγαρία

Η είδηση του θανάτου νεαρού άνδρα, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε διαδήλωση, στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας κυριαρχεί στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των τοπικών αρχών, αλλά αυτή η δραματική πράξη του τον οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο άτυχος άνδρας, τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που έφερε σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα του ήταν αυτά που επηρέασαν τη λειτουργία οργάνων ζωτικής σημασίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον θάνατο.

Ο κ. Γκοράνοφ υπήρξε ο πρώτος από τους συνολικά τρεις άνδρες, οι οποίοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες Βούλγαρους, όπως υπενθυμίζουν σήμερα οι τοπικοί σχολιαστές σε εκτενή δημοσιεύματα για την “Εθνική γιορτή της οργής”.

Με τον παραπάνω τρόπο αναφέρεται στον σημερινό, πρωτοσέλιδο, τίτλο της η εφημερίδα “Τρουντ” στο νέο κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, χθες, ημέρα κατά την οποία η Βουλγαρία γιόρταζε τα 135 χρόνια από την απελευθέρωσή της από την τουρκοκρατία, με την υπογραφή της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, ύστερα από το Ρώσο-Τουρκικό πόλεμο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυζαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων, με διάφορα αιτήματα πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, η αρμόδια για τη ρύθμιση της αγοράς των ενεργειακών πόρων δημόσια Αρχή της Βουλγαρίας έδωσε σήμερα στο φως την απόφασή της να προτείνει μείωση κατά 6-7 % της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλγαρία.

Εναντίον της απόφασης αντέδρασαν αμέσως, ωστόσο, οι τρεις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διανομή του ρεύματος ύστερα από την αποκρατικοποίηση της διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου στη χώρα, πριν από μερικά χρόνια, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για αδικαιολόγητη μείωση, η οποία θα δυσχεραίνει τα αντίστοιχα επενδυτικά προγράμματά τους.

Ανθρακωρύχοι, εργατοϋπάλληλοι των δημοσίων σιδηροδρόμων, όπως και διάφορων θερμοηλεκτρικών σταθμών από όλη τη χώρα, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προστασία των θέσεων εργασίας των απασχολούμενων στον κλάδο της ενέργειας, που απειλούνται από τα μέτρα μείωσης της τιμής του ρεύματος που μελετά η κυβέρνηση. Αυτό ανήγγειλε, σήμερα, το συνδικάτο “Ποντκρέπα”, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώνεται η πανεθνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από το πρόσφατο εξιτήριό του από εξειδικευμένο νοσοκομείο της Σόφιας όπου νοσηλευόταν με συμπτώματα αρτηριακής πίεσης, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έκανε εκ νέου εισαγωγή στο νοσοκομείο “Λόζεντετς”, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή στα ΜΜΕ ο διευθυντής του Λιουμπομίρ Σπάσοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πλημμύρισε” διαδηλωτές όλη η Βουλγαρία

 

Πασίγνωστη πανελίστρια είχε στήσει ροζ επιχείρηση στη Βουλγαρία!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε