Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ ισοπέδωσε χωριό στην Ιταλία! Ξύπνησαν μνήμες από το χτύπημα του εγκέλαδου στη Λ’ Άκουϊλα

Φωτογραφία Twitter
Φωτογραφία Twitter

– Ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε τα ξημερώματα την Ιταλία – Πληροφορίες για νεκρούς
– 6,2 Ρίχτερ η ισχύς του σεισμού που σημειώθηκε στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας)
– Είχε διάρκεια 20 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός ακόμη και στη Ρώμη
– Κατέρρευσαν κτίρια και καταστράφηκε μεγάλο μέρος του χωριού Αματρίτσε
– Υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 2009 στην Λ’ Άκουϊλα ξύπνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.08.2016) στην Ιταλία, όταν σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) και έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας ακόμη και στην πρωτεύουσα Ρώμη.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τη RAI, βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.. Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Οι μεγαλύτερες ζημιές όμως εντοπίζονται στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι, όπου κατέρρευσαν κτίρια και σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους σε συντρίμμια! Χαρακτηριστικές της καταστροφής στο χωριό Αματρίτσε (που βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης Ριέτι) είναι οι δηλώσεις του Σέρτζιο Πιρότσι, δημάρχου του χωριού. Μίλησε για «δράμα» περιγράφοντας την κατάσταση και πρόσθεσε πως μεγάλο μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια! Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ’ Άκουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Ούμπρια και την πρωτεύουσά της Περούτζια, δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σοβαρές υλικές ζημιές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε