Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σήμερα οι ανακοινώσεις της NASA για την Ευρώπη του Δία – Χαμός για εξωγήινους στα social media!

Σήμερα οι ανακοινώσεις της NASA για την Ευρώπη του Δία – Χαμός για εξωγήινους στα social media!

Τι και αν η NASA είχε προειδοποιήσει με “spoiler” πως οι ανακοινώσεις που θα κάνει για τα στοιχεία “εκπληκτικής δραστηριότητας” στην Ευρώπη του Δία δεν έχουν να κάνουν με εξωγήινους;

Από την ημέρα που προανήγγειλε τις… αποκαλύψεις, οι συνωμοσιολόγοι τρίβουν τα χέρια τους και κρέμονται από τα χείλη των ανθρώπων της NASA, θεωρώντας δεδομένο πως πρόκειται για εξωγήινους. 

 

Η ανακοίνωση άλλωστε ήταν βούτυρο στο ψωμί τους. “Νέα ευρήματα και εικόνες που έχουν ληφθεί από το τηλεσκόπιο Hubble περιέχουν στοιχεία εκπληκτικής δραστηριότητας στην Ευρώπη του Δία” ήταν το μήνυμα που προκάλεσε χαμό στο twitter. 

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις και το alien spoiler της NASA, οι χρήστες φαίνονται πιο πεπεισμένοι από ποτέ για την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων εξωγήινης ζωής. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι ύποπτη η στάση της NASA με την επισήμανση πως δεν πρόκειται για εξωγήινους! 

 

 

“Οι αστρονόμοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα μιας μοναδικής εκστρατείας παρατήρησης που οδήγησε σε στοιχεία εκπληκτικής δραστηριότητας που ίσως να σχετίζεται με την παρουσία ενός ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης του Δία”, εξήγησε η NASA αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τα μηνύματα για εξωγήινους.

 

 

Τα νέα δεδομένα αφορούν παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Χαμπλ και η διεθνής επιστημονική κοινότητα περιμένει με ενδιαφέρον να ακούσει τι καινούριο έχει προκύψει. Το 2012, το Χαμπλ είχε εντοπίσει υδρατμούς πάνω από το νότιο πόλο της Ευρώπης, οι οποίοι πιθανώς οφείλονταν σε πίδακες που εκτοξεύονταν από τα έγκατα του δορυφόρου.

Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ότι αυτή τη φορά το διαστημικό τηλεσκόπιο είδε τέτοιους πίδακες, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να έχει συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη ζωής.

Πέρυσι η NASA έκανε γνωστό ότι μέσα στη δεκαετία του 2020 σχεδιάζει να στείλει ένα ρομποτικό σκάφος για να μελετήσει καλύτερα την Ευρώπη. Το 2015, εξάλλου, το Χαμπλ είχε επιβεβαιώσει ότι το μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία, ο Γανυμήδης, διαθέτει υπόγειο ωκεανό με πιθανώς περισσότερο νερό και από τη Γη.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε