Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σοκ από την σφαγή 16 αφγανών από αμερικάνο στρατιώτη - Τι δηλώνει το ΝΑΤΟ

Σοκ από την σφαγή 16 αφγανών από αμερικάνο στρατιώτη - Τι δηλώνει το ΝΑΤΟ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2012 | 23:08
Πρώτη δημοσίευση: 11.03.2012 | 18:03

Ο αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, διοικητής της ISAF, της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι κάθε άτομο υπεύθυνο για τη σφαγή των δεκαέξι Αφγανών αμάχων θα "λογοδοτήσει πλήρως για τις πράξεις του".

"Είμαι αποφασισμένος να εξασφαλίσω ότι κάθε πρόσωπο του οποίου η ευθύνη θα αποδειχτεί θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του", αναφέρει ο στράτηγος Aλεν σε ανακοινωσή του στην οποία δεσμεύεται "προς τον λαό του Αφγανιστάν ότι θα γίνει μια γρήγορη και σε βάθος έρευνα".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την σφαγή 16 Αφγανών από έναν αμερικανό στρατιώτη.

"Θέλω να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό επεισόδιο στην επαρχία Κανταχάρ και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο λαό και την κυβέρνηση του Αφγανιστάν", επισημαίνει ο Ράσμουσεν.

"Εκφράζω επίσης της απόλυτη στήριξή μου στην δεσμευση του στρατηγού Τζον Αλεν (επικεφαλής της Isaf) να ερευνήσει τα γεγονότα και να αποδώσει ευθύνες", πρόσθέτει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

"Παραμένουμε απολύτως αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε, μαζί με τους αφγανούς εταίρους μας, την αποστολή μας για ένα ισχυρό και σταθερό Αφγανιστάν.


Διαβάστε επίσης:

Ανήσυχος ο Ομπάμα με τη σφαγή των αφγανών από αμερικανό στρατιώτη

Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίων αμάχων στο Αφγανιστάν
   Διαδώστε αυτό το άρθρο