Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο Όρεγκον για να συναντήσει συγγενείς θυμάτων ο Ομπάμα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Τις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης σφαγής σε κολέγιο του Όρεγκον θα επισκεφτεί την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφτεί την πόλη που βυθίστηκε στο πένθος την περασμένη εβδομάδα, όταν ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ εισέβαλε οπλισμένος στο κοινοτικό κολέγιο Άμπκουα του Ρόζμπεργκ και σκότωσε εννέα φοιτητές πριν αυτοκτονήσει.

Το νέο μακελειό έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης (01.10.2015) και επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Λίγες ώρες μετά το μακελειό, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δημοσίως εκφράσει την οργή του, καταγγέλλοντας μάλιστα την αδράνεια του Κογκρέσου για την αντιμετώπιση του θέματος.

“Αυτό έχει γίνει ρουτίνα”, είχε πει, αξιώνοντας όπως έχει ήδη κάνει αναρίθμητες φορές από την άνοδό του στην εξουσία το 2009, μια εξέλιξη της νομοθεσίας ώστε να πλαισιώνει καλύτερα την οπλοκατοχή.

Ο Ομπάμα θα μείνει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες στα τέλη της εβδομάδας. Όχι, στο Όρεγκον για να δει τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας δεν θα μείνει τόσες μέρες. Τις υπόλοιπες θα μαζεύει λεφτά για το Δημοκρατικό κόμμα ενόψει των εκλογών του 2016…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε