Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο ναδίρ η κυκλοφορία των εντύπων στις ΗΠΑ

Στο ναδίρ η κυκλοφορία των εντύπων στις ΗΠΑ

Μειώθηκε κατά  8,74% η εβδομαδιαία κυκλοφορία των εντύπων ΜΜΕ στις ΗΠΑ το εξάμηνο που έληξε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εποπτέυοντος “Γραφείου Κυκλοφοριών” το προηγούμενο εξάμηνο η κυκλοφοριακή μείωση ήταν +10,62% . 

Με ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της “Αμερικανικής Ενωσης Εφημερίδων” κ. Τζον Στερν, σχολίασε ότι “κάθε εβδομάδα κοντά 100 εκατομ. ενήλικοι διαβάζουν μία εφημερίδα καθημερινά, ενώ άλλα 168 εκατομ. συμβουλεύτηκαν και την ιστοσελίδα αυτού του εντύπου”. 

Λαμπρή εξαίρεση, η “Γουόλ στριτ Τζέρναλ” μέσα σε αυτήν την αρνητική για τα έντυπα συγκυρία αύξησε την εβδομαδιαία κυκλοφορία της σε ποσοστό +0,5% φθάνοντας κυκλοφορία 2,09 εκατομ.φύλλων, ενώ επέβαλε συνδρομή για την ανάγνωση της ιστοσελίδας της και πλούτισε αμφότερες τις εκδόσεις με πλούσιο “ένθετο” γιά τη Νέα Υόρκη.

Όμως, μέσα στον ίδιο χρόνο, η “USA Today” απώλεσε το 13,58% της κυκλοφορίας της (υποχωρώντας στο 1,83 εκατομ.φύλλα), οι “New York Times” απώλεσαν μερίδιο 8,47% πέφτοντας περίπου στα 951 χιλιάδες φύλλα, καλύτερα από τους “Los Angeles Times”, που απώλεσαν 14,74% πέφτοντας στα 616 χιλιάδες φύλλα και, τέλος, την “Washington Post”, που περιορίζεται περίπου στα 578 χιλιάδες φύλλα με απώλεια μεριδίου κυκλοφορίας ποσοστού 13,06% . 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε