Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ 5 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Stop της Ε.Ε. στο εμπόριο κόκκινου τόνου

Stop της Ε.Ε. στο εμπόριο κόκκινου τόνου
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2010 | 20:44
Πρώτη δημοσίευση: 10.03.2010 | 20:44

Την απαγόρευση του διεθνούς εμπορίου κόκκινου τόνου αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

«Με ενισχυμένη πλειοψηφία» οι μόνιμοι πρεσβευτές των 27 αποφάσισαν να απαγορευθεί το διεθνές εμπόριο του κόκκινου τόνου, κατά το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που πρόκειται να δυσχεράνει πολύ το διαδεδομένο εμπόριο του «σούσι».

Η απόφαση θα εναρμονίσει τις πρακτικές της ΕΕ με τα ζητούμενα από την CITES, δηλαδή την 175μελή οργάνωση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που ζητεί να προστατευτούν όλα τα ζωικά είδη, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Συμφωνήθηκε πάντως παράλληλα «να μελετηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις» από την απαγόρευση αυτή.

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Μάλτα, ζήτησαν μέσω των πρεσβευτών τους στις Βρυξέλλες, «κατ' εξαίρεση να επιτρέπεται, ερασιτεχνικά, η αλιεία του κόκκινου τόνου στα εθνικά χωρικά ύδατα (καθόλου στα διεθνή)». 

Φέτος το Νοέμβριο, στη Ντόχα θα συνέλθει η CICTA, δηλαδή η «Διεθνής Επιτροπή για τη διάσωση της ομοταξίας του τόνου στον Ατλαντικό» και αποφασίστηκε, επίσης, η Ε.Ε. να παραστεί στη σύνοδο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook