Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν πρώην υπουργό

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν πρώην υπουργό
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Νίκος Κόσιης.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.04.2010 | 11:01
Πρώτη δημοσίευση: 01.04.2010 | 11:01

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Νίκος Κόσιης αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία για σχεδιαζόμενη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του.

 
Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Κόσιης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, είπε πως πριν από 15 μέρες η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι έλαβε πληροφορίες από τον ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος κατηγορείται και για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, ότι "συγκεκριμένα εγκληματικά στοιχεία τον θέλουν νεκρό".
 
Ο Νίκος Κόσιης δήλωσε επίσης ότι ο ισοβίτης προσπαθούσε εδώ και ενάμισι μήνα να έρθει σε επαφή μαζί του, ανεπιτυχώς όμως. Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει δημοσίως ποιοι είναι αυτοί, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδίαζαν τη δολοφονία του. Ο κύριος Κόσιης υποστήριξε πως το έγκλημα είναι πλέον εκτός του ελέγχου της αστυνομίας, η οποία πρέπει να τύχει στήριξης.Προειδοποίησε επίσης ότι, αν η αστυνομία αποτύχει στη μάχη με τους εγκληματίες,το κράτος θα διαλυθεί.
 
Ο κ. Κόσιης δήλωσε στο ΡΙΚ: «Όταν ήμουνα στο υπουργείο, 'έπαιζα' δίκαια μαζί τους, δεν τους έβαζα π.χ. ναρκωτικά για να τους συλλάβω, επειδή ήταν εγκληματικά στοιχεία, ή να τους βάλω κάτι για να τους ενοχοποιήσω. Με σχεδόν όλους είχα μυστικές επαφές και τους έλεγα ποιος ήταν ο σκοπός μου και ότι έπρεπε να συνεργαστούμε ή να σταματήσουν, για να μην τους βρω μπροστά μου».
 
Και πρόσθεσε: «Όλοι μαζί εξουδετερώσαμε την Αστυνομία, και αν η Αστυνομία αποτύχει στη μάχη με τους εγκληματίες, το κράτος θα διαλυθεί, αφού οι φατρίες έχουν φοβερή δύναμη και ελέγχουν πλέον τη ζωή μας. Νομίζω, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, η κάθε επαρχία έχει τις δικές της φατρίες και σχεδόν όλες μαζί ενώνονται, αποτελώντας μια μεγάλη δύναμη που προσωπικά με ανησυχεί πάρα πολύ», δήλωσε προβληματισμένος ο Νίκος Κόσιης.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο