Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Συγγνώμη από την Μαρίν Λεπέν για το ναζιστικό αστείο του πατέρα της

Συγγνώμη από την Μαρίν Λεπέν για το ναζιστικό αστείο του πατέρα της

Η υποψήφια της ακροδεξιάς για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει συγγνώμη για ένα κακόγουστο ναζιστικό αστείο του πατέρα της.

Ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν, 83 ετών, συνέκρινε τη συγκέντρωση την οποία οργάνωσε το προεδρικό κόμμα UMP στην Πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι στις 15 Απριλίου με το συνέδριο του Ναζιστικού Κόμματος στη Νυρεμβέργη, συσχετίζοντας ακόμη και τα αρχικά του ονόματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί με το ακρωνύμιο του Εθνικοσοσιαλισμού.

«Ν.S.: Εθνικοσοσιαλισμός. Α, συγγνώμη, αλλά κοιτάζοντας την προηγούμενη φορά την πλατεία νόμιζα πως ήμουν στη Νυρεμβέργη, με το ΝS», σημείωσε ο Λεπέν μιλώντας στους περίπου 6.000 οπαδούς του Εθνικού Μετώπου στο κλείσιμο μιας προεκλογικής ομιλίας της κόρης του στο Παρίσι την Τρίτη το βράδυ.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του πατέρα της, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη: «Όταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν λέει ένα αστείο, ο καθένας έχει το δικαίωμα να το θεωρήσει κακό. Κι εγώ η ίδια το βρήκα κακό, πιστεύω ότι ήταν ένα κακό αστείο».

Ο ιστορικός ηγέτης γαλλικής ακροδεξιάς είχε ήδη προκαλέσει προβλήματα στην κόρη του τον Φεβρουάριο όταν στη διάρκεια του συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου αναφέρθηκε σε ένα ποίημα του Ρομπέρ Μπρασιγιάς, που εκτελέστηκε επειδή στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου συνεργάστηκε με τους Ναζί.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να κερδίσει από 14 ως 17% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή στη Γαλλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε