Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονιστικό video: Σύρος αντάρτης ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τραυματισμένη γυναίκα

Συγκλονιστικό video: Σύρος αντάρτης ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τραυματισμένη γυναίκα

Η στιγμή που ένας 17χρονος αντάρτης στη Συρία αψηφά τις ριπές των ελεύθερων σκοπευτών του Μπασάρ αλ Άσαντ για να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το video του CNN είναι κάτι περισσότερο από συγκλονιστικό. Θυμίζει πως σε μια χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο, υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.

Δείχνει τον 17χρονο αντάρτη να έρπεται προς το μέρος της γυναίκας. Εκείνη, ήταν πεσμένη στο έδαφος χωρίς να κινείται.

Αλλά εκείνος και σύντροφοί του πιστεύουν πως είναι ζωντανή. Και χωρίς να σκεφτεί τη δική του ζωή, ξεκινά για να την απομακρύνει από το σημείο.
Την είχαν δει νωρίτερα να περπατά σε δρόμο στο Χαλέπι μαζί με τον γιό της. Της είχαν φωνάξει να απομακρυνθεί αλλά εκείνη δεν πρόλαβε. Και χτυπήθηκε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή.

Ο αντάρτης, της δένει τα πόδια με ένα σχοινί και την τραβά, μαζί με τους υπόλοιπους, απόμερα.

Δυστυχώς, η γυναίκα δεν κατάφερε να επιζήσει.

Αυτή είναι η μια πλευρά των Σύρων ανταρτών.

Γιατί υπάρχει και η άλλη. Video που «ανέβηκε» στο internet δείχνει σουνίτες Σύρους αντάρτες να καίνε ένα σιιτικό τέμενος στη βόρεια Συρία, γεγονός που προκαλεί φόβους ότι ο εμφύλιος στη Συρία μπορεί να οδηγηθεί σε διαδογματική σύγκρουση.

Δεκάδες αντάρτες ντυμένοι με στολές παραλλαγής και γενειάδες φαίνονται στο βίντεο να συγχαίρουν και να φιλούν ο ένας τον άλλο έξω από το τέμενος Χουσεϊνίγια, το οποίο πυρπόλησαν. Επίσης έκαψαν σιιτικές, όπως είπαν οι ίδιοι, σημαίες.

Ένας από τους μαχητές δήλωσε ότι η ομάδα των εξεγερμένων καταστρέφει «τα κρησφύγετα των σιιτών και των ‘ραντίφα’», χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό όρο που σημαίνει «αποστάτης» και χρησιμοποιείται από τους σουνίτες για τους σιίτες.
Η αυθεντικότητα του βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube την Τετάρτη και φέρεται να έχει τραβηχτεί στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ στη βόρεια Συρία, δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο μακελειό στη Συρία – 16 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ:αντικαθεστωτικοί βάζουν παιδιά να σκοτώνουν!

Νέες συγκρούσεις στη Δαμασκό – Παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε