Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συγκρούσεις αστυνομίας - ακροδεξιών στη Βρετανία

Συγκρούσεις αστυνομίας - ακροδεξιών στη Βρετανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2010 | 08:38
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2010 | 08:29

Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα χθες Σάββατο στο Λάισεστερ όπου ακροδεξιοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με μονάδες αντιμετώπισης ταραχών, πετώντας πέτρες και καπνογόνα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να κρατήσουν περίπου 1.000 μέλη της Ένωσης Άμυνας της Αγγλίας (EDL) μακριά από τους περίπου 700 αντιδιαδηλωτές της οργάνωσης Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό (UAF), σύμφωνα με την αστυνομία στο Λάισεστερσαϊρ.Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι Ολλανδός.

Η EDL έχει πραγματοποιήσει πολλές κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες εναντίον του "Ισλαμικού εξτρεμισμού"· πρόσφατα συνδέθηκε με το κάψιμο Κορανίων στη βόρεια Αγγλία την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης, ενώ αρκετοί υποστηρικτές της ακροδεξιάς οργάνωσης δέχθηκαν φροντίδες από νοσοκόμους της αστυνομίας.

Σποραδικά επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της EDL και μέλη μειονοτικών κοινοτήτων αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή, σε απόσταση από την διαδήλωση, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία δεν διήρκεσαν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο