Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός για το δορυφόρο που πέφτει απόψε στη Γη

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2011 | 20:03
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2011 | 16:20

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους του βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της του αμερικανικού δορυφόρου στη Γη.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται να γίνει η επιστροφή αυτή και η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εκτιμά ότι οι πιθανότητες κάποια θραύσματά του να πέσουν σε ιταλικό έδαφος είναι 1,5%, την ώρα που την Πέμπτη το βράδυ ήταν 0,6%.

Οι περιφέρειες όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Πιεμόντε, η Λομβαρδία, η Βαλ Ντ' Αόστε, η Λιγουρία, η δυτική Εμίλια-Ρομάνια, η Βενετία, και η Τρεντίνο Άλτο- Άντιζε, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην μείνουν έξω. Οσον αφορά τα κτίρια πρέπει να παραμένουν στους κατώτερους ορόφους και κοντά σε φέροντες τοίχους.

Τα θραύσματα του δορυφόρου δεν θα είναι ορατά κατά τη διάρκεια της πτώσης, ενώ οι ιταλικές αρχές υπογραμμίζουν ότι ενδέχεται να εκλυθούν τοξικά αέρια και ζητούν από τους ανθρώπους να μην πλησιάσουν τα θραύσματα σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Διαβάστε επίσης:  Δορυφόρος θα πέσει στη Γη - Κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς   Διαδώστε αυτό το άρθρο