Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνεδριάζει αύριο η ομάδα των G20

Συνεδριάζει αύριο η ομάδα των G20
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2011 | 17:40
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2011 | 17:35

Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί αύριο η πρώτη επίσημη διήμερη συνάντηση της Ομάδας των 20 υπό γαλλική προεδρία.
 

Αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης είναι να εξασφαλισθεί η σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στις χώρες-μέλη ως προς "τη διάγνωση και τη σύνταξη ενός καταλόγου δεικτών των οικονομικών επιδόσεων" βάσει των οποίων θα μπορέσουν να μετρηθούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες.
 
"Εφ' όσον καταφέρουμε να συμφωνήσουμε στο θέμα των δεικτών αυτών, γύρω από τους οποίους γίνεται πολλή συζήτηση για την ώρα", δήλωσε η υπουργός οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, "θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της δράσης μας".
 
"Αυτό που δεν θέλουμε" είπε η κυρία Λαγκάρντ, "είναι το να κάνουμε υποδείξεις στην οποιαδήποτε χώρα για το ότι θα πρέπει να σταματήσει να είναι ανταγωνιστική, ή να σταματήσει τις εξαγωγές, ή την κατανάλωση. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Στόχος είναι να επιτευχθεί μια καλύτερη ισορροπία, από την οποία θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε όλοι μας, όπως για παράδειγμα στον τομέα του πληθωρισμού".
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στους οικονομικούς κύκλους στο Παρίσι, μια "πιθανή" συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί κατά το διήμερο γύρω από πέντε οικονομικούς δείκτες: ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, συναλλαγματικά αποθέματα, έλλειμμα και δημόσιο έλλειμμα και χρέος και ιδιωτική αποταμίευση.
 
Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σκληρές, καθώς Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ η ΕΕ επιθυμεί να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομιών των κρατών-μελών της.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο