Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Θα επιδιώξουν συμφιλίωση με τους Ταλιμπάν

Διάσκεψη για το Αφγανιστάν ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διάσκεψη για το Αφγανιστάν ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο Αφγανιστάν αναμένεται να δοθούν 140 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυσή του.

Η διάσκεψη του Λονδίνου για το Αφγανιστάν ενέκρινε σήμερα το στόχο της κυβέρνησης της Καμπούλ να επιτύχει συμφιλίωση με τους Ταλιμπάν, να μεταφέρει την ευθύνη της ασφάλειας στις αφγανικές δυνάμεις σε πέντε χρόνια, και να καταπολεμήσει τη διαφθορά, σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται στην τελική ανακοίνωση της διάσκεψης.

Πάνω από 140 εκατομμύρια δολάρια πρόκειται να δοθούν στο Αφγανιστάν για την οικονομική ενίσχυση του πρώτου χρόνου του “προγράμματος της επανένταξης” των Ταλιμπάν, ανακοινώθηκε από τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, κατά το τέλος των εργασιών της διάσκεψης.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό θα δοθεί εργασία αλλά και οικονομική ενίσχυση στους μεταμεληθέντες Ταλιμπάν με τον όρο ότι θα αποκηρύξουν τη βία.

“Οι μετέχοντες στη διάσκεψη χαιρέτισαν τα σχέδια της αφγανικής κυβέρνησης που αποφάσισε να προσφέρει μια θέση στην κοινωνία σε αυτούς που επιθυμούν να αποκηρύξουν τη βία”, αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση των μετεχόντων που χειροκρότησαν την απόφαση του αφγανού προέδρου Καρζάι να τείνει το χέρι στους Ταλιμπάν.

Οι όροι που τίθενται στους Ταλιμπάν είναι “να σέβονται το αφγανικό σύνταγμα, να κόψουν τις σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα και τις άλλες παρεμφερείς οργανώσεις, και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τους στόχους τους με ειρηνικό τρόπο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε