Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέμα ημερών η συμφωνία για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η τελική συμφωνία για την οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα είναι θέμα ημερών διεμήνυσε ο προεδρεύον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Μένουν μερικές ημέρες για τη συγκεκριμενοποίηση όλου του περιεχομένου της συμφωνίας», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Θαπατέρο, η οριστική συμφωνία των Ευρωπαίων αυτό θα κατευνάσει τις αγορές μετά τη βουτιά που προκάλεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Η Ισπανία τελεί υπό την πίεση των αγορών αλλά ο Θαπατέρο έσπευσε να καθησυχάσει τους πάντες: «επαναλαμβάνω τους σταθερούς δείκτες φερεγγυότητας της Ισπανίας. Επαναλαμβάνω ότι το δημόσιο χρέος είναι 20 μονάδες χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου», τόνισε.

Όσο για το πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η κυβέρνησή του είπε ότι «όλες οι μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα τηρηθούν αυστηρά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε