Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος το “Hashtag” στη Γαλλία!

Τέλος το “Hashtag” στη Γαλλία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2013 | 10:14
Πρώτη δημοσίευση: 28.01.2013 | 10:14

Ο αγγλικός όρος “Hashtag” απαγορεύεται πλέον στην Γαλλία σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει την γαλλική γλώσσα.
 

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την χρήση του όρου “Hashtag” που χρησιμοποιείται κυρίως στο Twiiter, σε μία προσπάθεια να απομακρύνει από το λεξιλόγιο των πολιτών, τις ξένες λέξεις,.
 
H Commission Générale de Terminologie et de Néologié, προωθεί τη γαλλική γλώσσα, δημιουργώντας νέους γαλλικούς όρους που αντικαθιστούν τις ξένες λέξεις που μπαίνουν στο λεξιλόγιο των Γάλλων.
 
Έτσι πλέον όσοι χρήστες θέλουν να πουν για κάποιο “Hashatg”, θα πρέπει, από εδώ και πέρα σύμφωνα με τον οργανισμό να το λένε, mot-diése. 
 
Φυσικά δεν προβλέπεται κάποια τιμωρία στους χρήστες που συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τον όρο Hashtag, όμως σε όλες τις επίσημες αναφορές των μελών της κυβέρνησης στα νομοσχέδια αλλά και στα emails θα χρησιμοποιείται ο νέος όρος.
 
Τέλος δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη Γαλλία μιας και κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τη λέξη email, που ο ίδιος οργανισμός την είχε μετονομάσει σε courriel πράγμα που δεν είχε και τόσο μεγάλη απήχηση στους χρήστες...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο