Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

To ΔΝΤ πάει Ρώμη

To ΔΝΤ πάει Ρώμη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2012 | 22:27
Πρώτη δημοσίευση: 12.01.2012 | 22:25

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του θα κάνει στη Ρώμη τον έλεγχό της για την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών της ιταλικής οικονομίας πιάνοντας δουλειά "έως την 31η Ιανουαρίου" ή "αμέσως μετά".

"Σκεπτόμαστε ότι η πρώτη αυτή αποστολή αντιπροσωπείας μας μπορεί να γίνει ως την 31η Ιανουαρίου ή αμέσως μετά", ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, Τζέρι Ράις, τονίζοντας ότι προέχει να αποκατασταθεί σύντομα η εμπιστοσύνη των χρηματαγορών για την ιταλική οικονομία και ειδικότερα τη βιωσιμότητα του μεγάλου δημόσιου χρέους της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποβληθεί το αίτημα, μια αντιπροσωπεία του ΔΝΤ να ελέγξει την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών της οικονομίας της Ιταλίας, με επίκεντρό τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Αρχικά υπήρχε το ενδεχομενο η αποστολή του ΔΝΤ να πάει στη Ρώμη στα τέλη Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια όμως θεωρήθηκε σωστό να δοθεί ωφέλιμος χρόνος στη νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, υπό τον Μάριο Μόντι.

Αμέσως μετά το τέλος της αποστολής του ΔΝΤ στη Ρώμη θα συνταχθεί "Έκθεση του ΔΝΤ για την ιταλική οικονομία".


Διαβάστε

Μόντι προς Μέρκελ: «Θα μας ρίξετε στα χέρια των λαϊκιστών»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο