Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το μυστήριο της “Τρύπας του Δράκου” – Ανακάλυψαν τη βαθύτερη υποβρύχια καταβόθρα [vid]

Το μυστήριο της “Τρύπας του Δράκου” – Ανακάλυψαν τη βαθύτερη υποβρύχια καταβόθρα [vid]

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την πιο βαθιά υποβρύχια καταβόθρα του κόσμου κάτω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εξερεύνησαν την “Τρύπα του Δράκου” για πάνω από ένα χρόνο με τη βοήθεια του υποβρύχιου Ray Pro 4 robot. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η “Τρύπα του Δράκου” έχει περίπου 1.000 πόδια βάθος και δεν έχει σε μεγάλο βαθμό οξυγόνο, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να επιβιώσει ζωή κάτω από τα 100 μέτρα.

Από τις έρευνες με το Ray Pro 4 robot ανακάλυψαν πάνω από 20 είδη ψαριών στο ανώτερο τμήμα της καταβόθρας. Η “Τρύπα του Δράκου” βρίσκεται σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο στα ανοιχτά των Νήσων Paracel και περιγράφεται από τους ντόπιους ως το “μάτι” της Νότιας Θάλασσας της Κίνας.

Η κυβέρνηση της πόλης Sansha στην επαρχία Hainan, στην Κίνα, έχει πλέον λάβει μέτρα για την προστασία και τη μελέτη της υποβρύχιας καταβόθρας. Από την περαιτέρω έρευνα θα ανακαλυφθεί τι κρύβεται από κάτω.

Ο αντιδήμαρχος Xu Zhifei ανέφερε πως “θα αγωνιστούν για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς που άφησε η Γη”. Τέτοιες καταβόθρες, που ανοίγουν στον ωκεανό και είναι ορατές από την επιφάνεια, έχουν βαφτιστεί “μπλε τρύπες”.

Η προηγούμενη βαθύτερη “μπλε τρύπα” πιστεύεται ότι ήταν στις Μπαχάμες σε βάθος άνω των 650 ποδιών.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε