Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τον εκβίαζε βουλευτής και του πήρε… 4 τόνους σουτζούκι

Τον εκβίαζε βουλευτής και του πήρε… 4 τόνους σουτζούκι

Για εκβιασμό ενός εμπόρου από το Ντόμπριτς κατηγορείται βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, απέσπασε… τέσσερις τόνους αλλαντικά που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό της χώρας.
 

Ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή και επιχειρηματία Γίφκο Μαρτίνοφ, 51 ετών, και ο τελευταίος την αποποιήθηκε αμέσως προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση αυτή.

“Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, από το 2012 του δόθηκαν 4.000 κιλά σουτζούκι αξίας 45.000 λέβα (περίπου 23.000 ευρώ), ο ένας τόνος μετά τον άλλο, σε τέσσερις παρτίδες. Τα αλλαντικά ήταν φτιαγμένα με ειδική συνταγή, με βάση το κρέας ελαφιού, επειδή υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως”, είπε ο Τσατσάροφ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πάντως ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεν γεύτηκε ούτε μπουκιά από το εκλεκτό έδεσμα.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον έμπορο αυτό “να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη δράση του κόμματος Gerb” απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η επιχείρησή του. Ο έμπορος αναγκάστηκε μάλιστα να αγοράσει έπιπλα για τα γραφεία του κόμματος, ωστόσο αυτά βρέθηκαν τελικά να κοσμούν το γραφείο του βουλευτή.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Μαρτίνοφ ασκούσε επίσης πιέσεις στον εισαγγελέα του Ντόμπριτς και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της πόλης για να του δείχνουν εύνοια απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε