Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τουρκία: “Πραγματική ανθρωπιστική τραγωδία στη Συρία”

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να γίνει ακόμη πιο δραστήρια στον χειρισμό της κρίσης στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξακολουθούν να πεθαίνουν άνθρωποι στη χώρα αυτή παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για τερματισμό της βίας, γι’ αυτό απηύθυνε έκκληση για “μια καθαρή φωνή” από το Συμβούλιο Ασφαλείας “ότι αυτή η σφαγή πρέπει να σταματήσει”.

Ο Νταβούτογλου τόνισε ότι η διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υποστηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες του απεσταλμένου στη Συρία Κόφι ‘Αναν ,δεν πρέπει να θεωρηθεί ως “επιπλέον χρόνος προς τη Συρία για να συνεχίσει τις μεθόδους της”.

“Πρέπει να ενεργήσουμε ταχέως. Δεν πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο στο συριακό καθεστώς να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις χωρίς διάκριση επιθέσεις εναντίον αστικών περιοχών, με το επιχείρημα ότι εκεί βρίσκονται τρομοκράτες”, τόνισε ο Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες.

Ο τούρκος υπουργός προειδοποίησε ότι μια “πραγματική ανθρωπιστική τραγωδία” βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία και πρόσθεσε ότι υπολογίζει σε 10.000 τους νεκρούς και σε περίπου 30.000 τους τραυματίες. Σύμφωνα με το Νταβούτογλου, η Τουρκία έχει δεχθεί 17.000 πρόσφυγες από τη Συρία με 1.000 να φθάνουν στη χώρα καθημερινά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε