Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Τραγικό” περιστατικό χαρακτήρισε ο Ομπάμα την ισραηλινή επιδρομή!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Μόνο ως “τραγικό” περιστατικό, χαρακτήρισε ο Μπ.Ομπάμα την δολοφονική επιδρομή των ισραηλινών στο στολίσκο προς τη Γάζα

 

Συνεχίζει την ήπια και φιλική προς το Ισραήλ στάση της η αμερικανική κυβέρνηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι τα όσα συνέβησαν στο στολίσκο των σκαφών που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας ήταν “τραγικά”, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να προωθηθούν οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή.
 
Σε συνέντευξη στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, στο CNN, λίγες ημέρες μετά την επιδρομή των Ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη που κατευθύνονταν προς τη Γάζα, ο Ομπάμα ανέφερε ότι το Ισραήλ “έχει δικαιολογημένες ανησυχίες για θέματα ασφάλειας” αναφορικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
 
“Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να σπάσουμε το σημερινό αδιέξοδο, να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τραγωδία ως ευκαιρία” για να προωθήσουμε την ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο Ομπάμα.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξή του στη διενέργεια έρευνας για τα όσα έγιναν στο στολίσκο και πρόσθεσε ότι κατά την εκτίμησή του το Ισραήλ θα συμφωνήσει “διότι αναγνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να είναι καλό για την ασφάλεια του Ισραήλ μακροπρόθεσμα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε