Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραγωδία στη Ρουμανία, συντριβή ελικοπτέρου με 5 νεκρούς

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Στο ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Μόλδοβα επέβαιναν οκτώ άτομα. Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό Όστροβ, στην επαρχία Τουλτσέα, στην ανατολική Ρουμανία. Το μοιραίο ελικόπτερο ήταν κατασκευασμένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση και εκτελούσε πτήσεις μεταξύ Μόλδοβα και Τουρκίας.

Συνοδευόταν από άλλο ελικόπτερο. «Πρόκειται για δύο ελικόπτερα Κ-26 που εκτελούσαν πτήση μεταξύ Τσισινάου και περιοχής της Τουρκίας και το ένα κατέπεσε στο Όστροβ για άγνωστος λόγους. Φαίνεται πως τα δύο ελικόπτερα εκτελούσαν πτήση όψεως σε μη ελεγχόμενο εναέριο χώρο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρουμανικής διεύθυνσης υπηρεσιών εναέριων μέσων (ROMATSA), Μπογκντάν Ντοντσίου.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται κυρίως για αγροτικές εργασίες και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρουν επιβάτες.

Στην περιοχή του δυστυχήματος έχουν ήδη μεταβεί ομάδα της γενικής εισαγγελίας της Ρουμανίας, εγκληματολόγοι με επικεφαλής τον Γκαμπριέλ Τάρου, επιθεωρητή του Εγκληματολογικού Ινστιτούτου της Γενικής Επιθεώρησης της Ρουμανικής Αστυνομίας, καθώς και ομάδα του ρουμανικού υπουργείου Μεταφορών για να διαπιστώσουν τα αίτια της συντριβής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε