Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τραμπ: Κηρύσσει τον πόλεμο στους Παλαιστίνιους! Μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει αυτό που δεν τόλμησε κανείς!
– Από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μεταφέρεται η αμερικανική πρεσβεία κατά παράβαση απόφασης του ΟΗΕ
– Αποθρασυμένος από την εξέλιξη ο Νετανιάχου ανακοίνωσε νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη

Η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ακόμα δεν είχε ορκιστεί πρόεδρος, στην αποχή των ΗΠΑ, από την διαδικασία έγκρισης ψηφίσματος των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά των ισραηλινών εποικισμών είχε δείξει το δρόμο.

“Υπομονή 20 μέρες ακόμα” είχε διαμηνύσει στον Μπένιαμιν Νετανιάχου και όλοι θα καταλάβουν γιατί, εντός λίγων ημερών.
Όπως μεταδίδεται από διεθνή ΜΜΕ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι έτοιμος να ανακοινώσει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ -όπου διατηρούν τις πρεσβείες τους όλες οι χώρες- στην Ιερουσαλήμ, η οποία δεν φιλοξενεί τέτοιου είδους κτίρια.

Η θέση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων ήταν πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, θα καθοριστεί μόνο μετά από μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Η στάση της νέας αμερικανικής διοίκησης, μοιάζει να δίνει… αέρα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, που μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο δήλωσε έτοιμος να ανακοινώσει άμεσα νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, αλλά και την ακύρωση οποιουδήποτε περιορισμού μεταφοράς της έδρας θεσμικών φορέων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά παράβαση βεβαίως του σχεδίου που ενέκρινε το 1947 ο ΟΗΕ για την περιοχή, την οποία και χαρακτήριζε “corpus separatum”.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε την Κυριακή με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα ήταν “πολύ καλή”.

Δημοσιογράφοι του έθεσαν το σχετικό ερώτημα μετά την ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο μιας τελετής ορκωμοσίας των συμβούλων του στον Λευκό Οίκο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε