Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Τρελάθηκε! Έλεγε πως είναι θεός…”! Σοκαριστική μαρτυρία της συντρόφου του Ελληνοαυστραλού που σκότωσε πεζούς

“Τρελάθηκε! Έλεγε πως είναι θεός…”! Σοκαριστική μαρτυρία της συντρόφου του Ελληνοαυστραλού που σκότωσε πεζούς

– Ο Δημήτρης Γαργασούλης έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε πεζούς, το πρωί της Παρασκευής, σε δρόμο της Μελβούρνης
– “Νρέπομαι για αυτόν”, είπε η μητέρα του
– Είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες
– Ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα 26χρονου Ελληνοαυστραλού με ιστορικό βιαιοτήτων
– Μια 30χρονη γυναίκα και ένας άνδρας τα άλλα δυο θύματά του 
– 20 οι τραυματίες, ανάμεσά τους ένα βρέφος τριών μηνών, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση 
– Νωρίτερα ο δράστης είχε μαχαιρώσει τον ίδιο του τον αδερφό! 

Σοκάρει η μαρτυρία της συντρόφου του του Ελληνοαυστραλού Δημήτρη Γαργασούλη, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής σκόρπισε τον θάνατο σε δρόμο της Μελβούρνης, παρασύροντας πεζούς. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα τους και ένα παιδί, και 20 τραυματίστηκαν.     

“Ήμουν στο διαμέρισμα της μητέρας του και με ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Δεν ήταν ο εαυτός του… έλεγε συνέχεια “δεν μπορώ να σε αφήσω, αν δεν έρθεις μαζί μου θα σε σκοτώσω. Οδηγούσε πολύ νευρικά… έλεγε συνέχεια ότι ήταν το τέλος του κόσμος και πώς σχεδίαζε να παρασύρει ανθρώπους στο δρόμο, γιατί η αστυνομία μάς παρακολουθεί. Φοβόμουν πάρα πολύ, Του έλεγα συνέχεια “ας μην γίνει έτσι, σταμάτησε το αυτοκίνητο και να συνεργαστείς με την αστυνομία”, είπε η 25χρονη Akiir Muo.

Και συνέχισε: “Όταν κατάλαβε πως όλο και περισσότεροι αστυνομικοί μας ακολουθούσαν, τρελάθηκε… έλεγε συνέχεια ότι ήταν θεός και θα σκότωνε πολλούς ανθρώπους. Φτάσαμε στην Bolte Bridge και εγώ ζητούσαν συνεχώς να κατέβω από το αυτοκίνητο. Μου άνοιξε την πόρτα και με έσπρωξε στον δρόμο. Φοβόμουν πάρα πολύ… Όταν έμαθα ότι σκότωσε πεζούς, σοκαρίστηκα. Άρχισα να κλαίω και σκεφτόμουν “Jimmy τι έκανες;”…”.

Σοκαρισμένη είναι και η μητέρα του Δημήτρη Γαργασούλη, Έμιλι, η οποία είπε στην “Herald Sun”: “Ντρέπομαι για αυτόν και ντρέπομαι που είμαι μητέρα του. Λυπάμαι πάρα πολύ για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Όταν έμαθα τι έκανε, ένιωσα άρρωστη, πόνεσε το στομάχι μου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο άλλο παιδί της, που μαχαιρώθηκε από τον αδερφό του – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, λέγοντας πως ήταν το “μωρό” της και τώρα δίνει “μάχη” για τη ζωή του”. 

Το χρονικό

Το πρωί της Παρασκευής, ο Δημήτρης Γαργασούλης, με το μπορντό αυτοκίνητό του έπεσε πάνω στο πλήθος, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσα τους και ένα παιδί, ενώ τραυμάτισε άλλους 20.

Ο Επίτροπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία και το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε κατηγορηθεί για άλλη περιστατικό βίας. “Υπάρχει εκτεταμένη χρήση οικογενειακής βίας. Είχε έρθει σε γνώση μας πολλές φορές στο παρελθόν. Υπάρχουν θέματα ψυχικής υγείας και χρήσης ναρκωτικών”.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, μαζί με τον άνδρα νωρίτερα μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε μια γυναίκα, η οποία όμως σε κάποιο σημείο της διαδρομής κατέβηκε. 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Πηγή: Herald Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε