Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βγαίνει και πάλι στα ανοιχτά το Πίρι Ρέις

Βγαίνει και πάλι στα ανοιχτά το Πίρι Ρέις
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.10.2011 | 12:18
Πρώτη δημοσίευση: 12.10.2011 | 12:18

Σήμερα αναμένεται να αποπλεύσει από το κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμόχωστου το Πιρί Ρεΐς για συνέχιση των σεισμογραφικών του ερευνών σε περιοχές κοντά στο οικόπεδο Αφροδίτη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, το πλοίο θα συνοδεύεται από την τουρκική φρεγάτα «Giresun» (Γκιρεσούν) και δύο κορβέτες.
 
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το Πιρί Ρεΐς αναμένεται να αποπλεύσει γύρω στο μεσημέρι και θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή G, όπως την έχουν ονομάσει οι Τούρκοι, όπου σε δεύτερη φάση θα συγκεντρώσουν σεισμικά δεδομένα σε μια γραμμή 3000 χλμ περίπου.
 
Ο καθηγητής Ντερμάν Ντοντουρούρ, συντονιστής της έρευνας και στέλεχος του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης ανέφερε ότι συγκέντρωσαν με επιτυχία δεδομένα για μια περιοχή γύρω στα 1200 χλμ.
 
Η δεύτερη φάση των ερευνών, πρόσθεσε, θα διαρκέσει 20 - 25 ημέρες, εκτιμώντας ότι εάν δεν υπάρξουν δύσκολες καιρικές συνθήκες στοχεύουν να συγκεντρώσουν τα δεδομένα εντός 20 ημερών και να επιστρέψουν.
 
Οι έρευνες, ανέφερε, θα γίνουν και ανατολικά και βόρεια της περιοχής G. Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή των δεδομένων, είπε, θα αρχίσει και η αξιολόγησή τους, η οποία θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Οι σχετικές ανακοινώσεις, κατέληξε, θα γίνουν από την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ)
 
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο