Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βολές Δρούτσα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Βολές Δρούτσα για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2010 | 18:24
Πρώτη δημοσίευση: 14.03.2010 | 18:04

"Ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, οφείλει να μεταφέρει στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες την ενιαία φωνή της Ε.Ε και έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»,δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο Δημήτρης Δρούτσας, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με χρησιμοποίηση από τον ευρωπαίο Επίτροπο σε συνέντευξή του του όρου "Μακεδονία", τόνισε ότι, "οτιδήποτε άλλο όνομα", εκτός από τη συνταγματική ονομασία ΠΓΔΜ, "έρχεται σε αντίθεση με τα συμφωνημένα στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στέλνει λάθος μήνυμα στην ηγεσία και τον λαό της γείτονος και υπονομεύει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ". 

Ο αναπληρητής υπουργός, υπογράμμισε ότι "θα μεταφέρει άμεσα τη βαθύτατη ενόχληση της Ελληνικής Κυβέρνησης από ενέργειες, οι οποίες κάθε άλλο παρά ενισχύουν, όπως θα έπρεπε, τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ".
   
Ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, σε συνέντευξη Τύπου είχε αποκαλέσει την ΠΓΔΜ τρεις φορές "Μακεδονία".

Ο κ. Δρούτσας κατέληξε λέγοντας πως "επιθυμία μας είναι μία καλή και στενή συνεργασία με τον νέο Επίτροπο, πάντοτε όμως με σεβασμό στα συμφωνημένα και ισχύοντα κατά το Διεθνές Δίκαιο και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο