Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χειρότεροι οι όροι του δανείου για Ιρλανδιά από τους δικούς μας;

Χειρότεροι οι όροι του δανείου για Ιρλανδιά από τους δικούς μας;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.11.2010 | 08:29
Πρώτη δημοσίευση: 27.11.2010 | 08:25

Το επιτόκιο για την οικονομική βοήθεια που διαπραγματεύεται η Ιρλανδία με ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ είναι πιθανόν να κυμαίνεται μεταξύ του 6 και του 7%,

δηλαδή είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που αναμενόταν, μετέδωσε χθες Παρασκευή το ιρλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης, το οποίο αναμένεται να φτάνει συνολικά τα περίπου 85 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ανακοινωθούν πριν ξανανοίξουν τα χρηματιστήρια τη Δευτέρα.

"Το 6,7 δείχνει να είναι το μέσο επιτόκιο που ορίζουν. Είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ανέμενε ο κόσμος", δήλωσε ανταποκριτής του RTE.  Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες πηγές είπαν ότι το επιτόκιο θα είναι 6,4%, αλλά ορισμένες άλλες είπαν ότι θα είναι 6,7%.Τα χρήματα αυτά θα εξοφληθούν σε εννέα χρόνια, προσέθεσε το RTE.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης της Ιρλανδίας "Φάιν Γκέιλ" ανακοίνωσε ότι οποιοδήποτε επιτόκιο ξεπερνάει το 6% δεν είναι αποδεκτό."Αν αυτό είναι το επιτόκιο, είναι πολύ υψηλό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του "Φάιν Γκέιλ" Λέο Βάραντκαρ στο RTE.

"Είναι υψηλότερο από το επιτόκιο του ΔΝΤ, είναι υψηλότερο από αυτό που πληρώνουν οι Έλληνες", υπογράμμισε.

Μεχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει την είδηση αυτή αξιωματούχοι του ιρλανδικού υπουργείου Οικονομικών.

Η Ευρώπη ''φλέγεται" - Ξεκίνησε η ''πολιορκία'' Πορτογαλίας και Ισπανίας   Διαδώστε αυτό το άρθρο