Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χιλιάδες στους δρόμους της Συρίας – Πληροφορίες για 10 νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS

Το αίμα συνεχίζει να ρέει στη Συρία με τους πολίτες να βγαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους, την πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού.

Χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους της Συρίας, αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 10 νεκρούς, εκ των οποίων 8 διαδηλωτές και δυο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε περιοχή της επαρχίας της Δαμασκού ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, την ώρα που ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Χάμα.

«Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους στη Ντέιρ αλ Ζορ (ανατολικά), τη Ντεράα (νότια) και την Καμέχλι (βορειοανατολικά) για να υποστηρίξουν τη Χάμα παρά την έντονη ζέστη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Μπενς, στην επαρχία Ιντλέμπ ζητώντας την πτώση του καθεστώτος και για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη Χάμα και τη Ντέιρ αλ Ζορ», δήλωσε από τη μεριά του ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν θανάσιμα στη Νάουα, κοντά στη Ντεράα, σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Aljazeera. Σε ενέδρα στο δρόμο Μααράτ αλ Νουαμάν Χαν Σαϊκούν, δυο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Χάμα, στο μεταξύ, εξακολουθεί να είναι απομονωμένη, καθώς οι αρχές έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο για να καταπολεμήσουν τις “ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες”, στις οποίες αποδίδουν τα βίαια επεισόδια.

Άρματα μάχης εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη για έκτη ημέρα. Οι κάτοικοι της Χάμα δηλώνουν ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος από τους 135 που εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του στρατού στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποτάμι το αίμα στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε