Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Χίτλερ, ευχαριστούμε για το υπέροχο Ολοκαύτωμα που οργάνωσες για εμάς»

«Χίτλερ, ευχαριστούμε για το υπέροχο Ολοκαύτωμα που οργάνωσες για εμάς»

Βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ. Έγραψαν αντισιωνιστικά συνθήματα

Βάνδαλοι βεβήλωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ γράφοντας αντισιωνιστικά συνθήματα. «Χίτλερ, ευχαριστούμε για το υπέροχο Ολοκαύτωμα που οργάνωσες για εμάς» αναφέρει ένα από τα συνθήματα που γράφτηκαν στα εβραϊκά με σπρέι στους εξωτερικούς τείχους του μνημείου.

Η ισραηλινή αστυνομία θεωρεί ότι πίσω από τη βεβήλωση βρίσκονται ριζοσπάστες υπερορθόδοξοι εβραίοι Χαρεντί που αντιτίθενται στην ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι πιστεύεται πως δράστες της επίθεσης είναι υπερορθόδοξοι εβραίοι, αναφέροντας πως ένα από συνθήματα έγραφε «Διεθνής Επιτροπή Χαρεντί».

«Κοιτάμε και προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι [η επίθεση] οργανώθηκε από εξτρεμιστές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, βάσει των όσων μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Jerusalem Post.

«Οι σιωνιστές ήθελαν το Ολοκαύτωμα», «Εάν ο Χίτλερ δεν υπήρχε, οι σιωνιστές θα τον είχαν εφεύρει» είναι μερικά από τα συνθήματα που κατηγορούν τους ιδρυτές του Ισραήλ ότι ενθάρρυναν μυστικά την εξόντωση των εβραίων από τους ναζί προκειμένου να επιταχύνουν τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους το 1948.

Πολλοί υπερορθόδοξοι εβραίοι θεωρούν το σύγχρονο Ισραήλ βδέλυγμα, πιστεύονται ότι η εγκαθίδρυση του εβραϊκού κράτους πρέπει να αναμείνει την έλευση του Μεσσία.

Το Μνημείο Γιαντ Βασέμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων που εξοντώθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρόεδρος του Μνημείου δήλωσε «αποσβολωμένος από αυτή την σκληρή έκφραση φλογερού μίσους κατά των σιωνιστών και του σιωνισμού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε