Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αφαίρεσαν από 17χρονο κορίτσι όγκο μεγέθους μπάλας ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Αφαίρεσαν από 17χρονο κορίτσι όγκο μεγέθους μπάλας ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Για χρόνια η 17χρονη Γκρέις από το Κονγκό ντρεπόταν να βγει από το σπίτι της. Ντρεπόταν γιατί είχε έναν όγκο σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου στο στόμα της.

Είχε δημιουργηθεί όταν ήταν 10 ετών στο κέντρο της σιαγόνας από κύτταρα που συνήθως κάνουν το σμάλτο των δοντιών. Σύντομα, το πρόσωπό της παραμορφώθηκε. Δεν ήταν μόνο όμως πως δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι και γι’ αυτό είχε σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο.

Η ζωή της κινδύνευε αν ο όγκος συνέχιζε να μεγαλώνει, καθώς αναπτυσσόταν μέσα στο στόμα και μοιραία πίεζε τη γλώσσα προς τα μέσα. Αν δεν αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα, η Γκρέις θα πέθαινε από ασφυξία.

Σαν από θαύμα, η 17χρονη μπορούσε να τρώει κανονικά και να μιλά.

Όμως τα νοσοκομεία στο Κονγκό της απέκλεισαν κάθε ελπίδα να τη χειρουργήσουν και να σώσουν τη ζωή της. Ευτυχώς για εκείνη, βρέθηκε ένας πάστορας. Ανέβασε στην ιστοσελίδα της εκκλησίας του και κάποιος που είδε την ανάρτηση, τον ενημέρωσε για τα Mercy Ships, πλοία – νοσοκομεία που γυρνούν όλο τον κόσμο και βοηθούν ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι γιατροί αποφάσισαν να την εγχειρήσουν. Η επέμβαση είχε διάρκεια τέσσερις ώρες και της αφαίρεσαν τον όγκο, την κάτω σιαγόνα και δόντια. Της αντικατέστησαν το σαγόνι με πλάκες τιτανίου.

Ο γιατρός που την εγχείρησε, ο δρ. Γκάρι Πάρκερ είπε ότι σε έξι μήνες θα μπορέσει, αν θέλει να βάλει τεχνητά δόντια, αφού τότε θα έχει αναρρώσει.



Η Γκρέις φυσικά αισθάνεται ευτυχισμένη και απελευθερωμένη. Τώρα, θέλει να σπουδάσει ιατρική για να βοηθά όσους έχουν ανάγκη. Όπως κάποιοι άλλοι έκαναν για εκείνη. «Θέλω να δουλέψω στα Mercy Ships και να βοηθάω αφιλοκερδώς, όπως έκαναν εκείνοι για μένα», είπε.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε