Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλλάζουν τον προϋπολογισμό για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές

REUTERS

Η κυβέρνηση μειοψηφίας προσπαθεί με σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό να αποφύγει το ενδεχόμενο να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές

Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών στον Καναδά, προχώρησε σε παραχωρήσεις προς κατηγορίες πολιτών στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα, της αντιπολίτευσης. Σε αυτή την απόφαση οδηγήθηκε με την ελπίδα να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώνυμη κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα.
 
Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προσθέσει στον προϋπολογισμό ένα ποσό 400 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων για τη χρηματοδότηση οικιακών μετασκευών για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αγροτικές περιοχές.Και οι δύο αλλαγές, ανταποκρίνονται σε αιτήματα, που είχε θέσει ως όρους το κόμμα των Νέων Δημοκρατών, προκειμένου να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τη συνδρομή μιάς παράταξης στο κοινοβούλιο για να επιβιώσει πολιτικά.
 
” Έχουμε κάνει σαφές ότι δεν επιθυμούμε μία εκλογική αναμέτρηση, τώρα. Θα καταθέσουμε ένα προϋπολογισμό, που θα ανταποκρίνεται στο συμφέρον όλων των Καναδών “, υποστήριξε η ανώνυμη κυβερνητική πηγή, με την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης του προϋπολογισμού, στη βουλή.
 
” Όπου η αντιπολίτευση κατέθεσε λογικές προτάσεις για τροποποιήσεις, τις λάβαμε υπόψη και είναι σαφές ότι δράσαμε ανάλογα “, προσέθεσε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε