Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστραλία: Δολοφονήθηκε γκάνγκστερ σε φυλακές υψίστης ασφαλείας

Αυστραλία: Δολοφονήθηκε γκάνγκστερ σε φυλακές υψίστης ασφαλείας

Τρεις ξεχωριστές έρευνες μετά το θάνατο περιβόητου έμπορου ναρκωτικών και δολοφόνου, που πέθανε ύστερα από απανωτά πλήγµατα στο κεφάλι στη φυλακή Μπάργουον, όπου εξέτιε ισόβια ποινή κάθειρξης.

Οι έρευνες κρίθηκαν απαραίτητες για πολλούς λόγους αλλά και διότι η δολοφονία του Ουίλιαμς μπορεί να μην ήταν αποτέλεσμα ενός καβγά με συγκρατούμενό του αλλά “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.Ακόμα δεν αποκλείεται και η ανάμειξη αστυνομικών ή πρώην αστυνομικών καθώς ο νεκρός φαίνεται να συνεργαζόταν τελευταία με την αστυνομία και να της είχε δώσει “πολύτιμες πληροφορίες”.

Ο Ουίλιαμς σκοτώθηκε ενώ ήταν σε κελί υψίστης ασφαλείας ενώ αφέθηκε νεκρός (ή αβοήθητος) επί 25 λεπτά πριν ενημερωθούν οι δεσμοφύλακες από τις κάμερες για το τι συνέβη. Ο θάνατος του Ουίλιαμς αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη σε µια διένεξη που διαρκεί πάνω από µια δεκαετία και εκφράζονται φόβοι ότι θα αναζωπυρώσει τον πόλεµο συµµοριών στη Μελβούρνη που στο διάστηµα 1998-2009 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και τέσσερις ομογενείς. Άλλος ένας Ελληνοαυστραλός, πληρωμένος “εκτελεστής” του Γουίλιαμ εκτίει ποινή 30 ετών.
  
“Καλύτερα να θάβονται τα ψόφια σκυλιά…”.

Με τα πιο πάνω λόγια σχολίασε το βίαιο θάνατο του ξεπεσμένου βασιλιά του υπόκοσμου και τροφίμου των φυλακών Barwon, Καρλ Γούλιαμς, ο ορκισμένος εχθρός του, Μικ Γκάτο.Ο Γκάτο ήταν ένας, από τους ελάχιστους ίσως, που κατάφερε να γλιτώσει, από την θανατική καταδίκη (με ημερομηνία εκτέλεσης μάλιστα) που του επέβαλε ο Κάρλ Γούλιαμς, όταν το 2004, έστειλε σε ένα εστιατόριο του Κάρλτον, τον ομογενή εκτελεστή του Άντριου Βενιαμίν, να τον “εκτελέσει”, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της δίκης του.

Στη δίκη εκείνη για τον θάνατο του Βενιαμίν, ο Μικ Γκάτο αθωώθηκε, αφού σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, σκότωσε τον Βενιαμίν εν αμύνη. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του Βενιαμίν, ο Καρλ Γούλιαμς είχε οριστεί “εκδίκηση”. Έναν όρκο βέβαια, που δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει. Οπότε, ο Γκάτο είναι ένας από τους ανθρώπους, που είχε κάθε λόγο να μη λυπηθεί για το θάνατο του Γούλιαμς. 

Το ερώτημα αυτό απασχολεί από την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι και τις αρμόδιες αρχές, από την αστυνομία μέχρι την κυβέρνηση.Η αστυνομία πιστεύει ότι ενδεχομένως να έκλεισε το κεφάλαιο του Καρλ Γούλιαμς, αλλά ακόμα δεν έχει γραφεί ο επίλογος του βιβλίου του πολέμου που άρχισε μεταξύ διαφόρων φατριών του υπόκοσμου της Μελβούρνης πριν 13 περίπου χρόνια με τον θάνατο του “γόη” του Κάλτον, Αλφόνσο Κατζιτάνο.

Ο Κατζιτάνο ήταν ο εγκληματίας με “αγγελικό πρόσωπο” που πουλούσε προστασία σε καταστήματα της Μελβούρνης για λογαριασμό της μαφίας του Κάλτον. Το φονικό εκείνο πυροδότησε ένα πραγματικό πόλεμο. Ο Καρλ Γούλιαμς είναι ο τριακοστός πέμπτος άνθρωπος που πληρώνει με τη ζωή του την εμπλοκή του στον πόλεμο αυτό, που η αστυνομία πιστεύει ότι ενδεχομένως να μην τελείωσε ακόμα.

Οι φυλακές Barwon είναι οι πιο ασφαλείς φυλακές στην πολιτεία και φιλοξενούν τους πιο αδίστακτους εγκληματίες. Τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια. Ακόμα και οι επισκέπτες περνούν από το μικροσκόπιο να μπουν μέσα, με ηλεκτρονικά μηχανήματα που “σκανάρουν” μέχρι και το στομάχι τους και εντοπίζουν τι έχουν φάει για πρωινό.

Ο πόλεμος των συμμοριών στη Μελβούρνη για τον έλεγχο των ναρκωτικών, του ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος, της εμπορίας όπλων και της λευκής σαρκός είχε θύματά του και τέσσερις Έλληνες ομογενείς, τους Δημήτρη Μπελιά, Πολ Καλλιπολίτη, Γιώργο Γερμανό και Ανδρέα Βενιαμίν.Εξάλλου, σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας και ο ομογενής πληρωμένος δολοφόνος του υποκόσμου Ευάγγελος Γούσης, για την δολοφονία του “νονού” του υποκόσμου της Μελβούρνης, Λούις Μοράν.

Ο 41χρονος Γούσης και δύο ακόμα εκτελεστές έλαβαν το Μάρτιο του 2004 από τον δολοφόνο και έμπορο ναρκωτικών, Καρλ Γουίλιαμς, το ποσόν των 140.000 δολ προκειμένου να εκτελέσουν τον Μοράν, όπως και έγινε.Ο Γούσης έκτιε ήδη ποινή φυλάκισης 15 ετών για τη δολοφονία του Λούις Κέιν, που επίσης δρούσε στον υπόκοσμο της Μελβούρνης, και μετά την νέα του ποινή ορίστηκε να έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους αφού εκτίσει τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκισης. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε