Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Black Friday: Εφιάλτης για τους εργοδότες! Εργαζόμενοι αποφάσισαν απεργία!

black friday απεργία

Black Friday και απεργία γίνεται; Για τους εργαζόμενους της Amazon σε Ιταλία και Γερμανία γίνεται και μάλιστα είναι μια στοχευμένη επιλογή!

Εργαζόμενοι της εταιρείας Amazon στην Ιταλία και τη Γερμανία ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένξα ότι θα προχωρήσουν σε απεργία, αλλά την… χειρότερη μέρα για τους εργοδότες τους. Η οποία δεν είναι άλλη από την Black Friday!

Γιατί επέλεξαν την Black Friday για την απεργία

Οι εργαζόμενοι θέλουν για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους και τίποτα δεν είναι… τυχαίο. Θεωρούν την Black Friday ως την καταλληλότερη ευκαιρία για να το πράξουν. Την ημέρα, δηλαδή, που τα καταστήματα κάνουν “υπερπροσφορές”. Με αποτέλεσμα να σημειώνεται ρεκόρ παραγγελιών σε όλον τον κόσμο.

Είναι η καλύτερη ημέρα για να ακουστούμε και να ασκήσουμε πιέσεις στον εργοδότη μας που μας αγνοεί εδώ και χρόνια. Ενώ τα προβλήματα των υπαλλήλων, κυρίως τα προβλήματα υγείας, επανέρχονται διαρκώς στη Γερμανία. Αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο“. Αυτό ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Φος, ο εκπρόσωπος του Verdi. Του μεγαλύτερου γερμανικού συνδικάτου στον τομέα των υπηρεσιών.

Στη Γερμανία, η απεργία αφορά έξι εγκατάστασεις της Amazon. Συγκεκριμένα στο Μπαντ Χέρσφελντ, τη Λειψία, το Ράινμπεργκ, τη Βέρνε, το Κρόιζερ και το Κόμπλεντς. Ο εκπρόσωπος του Verdi όμως εξήγησε: “Δυστυχώς δεν θα παραλύσει τελείως η διαχείριση των παραγγελιών”.

Το συνδικάτο διεκδικεί τη σύναψη μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα επικεντρώνεται στην υγεία των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή του τονίζει: “Η Amazon παίζει με την υγεία των υπαλλήλων της καθώς τους πιέζει να κάνουν περισσότερα σε ελάχιστο χρόνο”. Ακόμη ότι “οι αξιολογήσεις της απόδοσής τους και η παρακολούθηση είναι συνεχείς”.

Στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι του κέντρου διανομής της Amazon στο Καστέλ Σαν Τζοβάνι ξεκίνησαν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε ότι στόχος της είναι να περιοριστούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων στους πελάτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις