Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δανία: «Την πέταξα… ολόκληρη στη θάλασσα» – Έτσι πέθανε η δημοσιογράφος Κιμ Βαλ

δολοφονία

Ο θάνατος – μυστήριο της Κιμ Βαλ αποδεικνύεται ένα απόλυτο θρίλερ. Η δημοσιογράφος πέθανε ενώ έκανε ρεπορτάζ για τον Δανό εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν.

Ο 46χρονος Δανός Πέτερ Μάντσεν κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Κιμ Βαλ. Εκείνος υποστηρίζει ότι η δημοσιογράφος πέθανε εξαιτίας ενός ατυχήματος.

Παραδέχεται, όμως, ότι πέταξε το άψυχο κορμί της στη θάλασσα γιατί δεν ήθελε ένα… πτώμα στο υποβρύχιό του. Αρνείται, όμως, ότι τεμάχισε τη σορό της άτυχης κοπέλας.

Ο Μάντσεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση αφού υποστηρίζει ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Άγνωστη η αιτία θανάτου

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί η ακριβής αιτία του θανάτου της 30χρονης Βαλ.

Η δημοσιογράφος από τη Σουηδία βρισκόταν στο υποβρύχιο του Μάντσεν όταν πέθανε.

Είχε πάει στο UC3 Nautilus, το υποβρύχιο που έφτιασε ο ίδιος ο Δανός εφευρέτης, για να κάνει έρευνα για τον Μάντσεν.

Η Βαλ έφτασε στο υποβρύχιο στις 10 Αυγούστου και έκτοτε τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.

Στις 30 Αυγούστου, ένα ακέφαλο πτώμα ξεβράστηκε στις ακτές της Κοπεγχάγης και διαπιστώθηκε πως ανήκε στη δημοσιογράφο που αγνοούνταν.

Ο 46χρονος Μάντσεν συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία της. Υποστηρίζει πως όλα ήταν ένα “ατύχημα”.

«Έπεσε η καταπακτή στο κεφάλι της»

Την Τρίτη (05.09.2017) ο Μάντσεν οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Εκεί, υποστήριξε ότι η δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν της έπεσε μια καταπακτή 70 κιλών στο κεφάλι.

Περιέγραψε πως βρισκόταν στο υποβρύχιό του με τη Βαλ όταν αποφάσισαν να βγουν στην επιφάνεια. Εκείνος, κρατούσε την καταπακτή και η δημοσιογράφος τον ακολουθούσε.

Εκείνη την ώρα όμως, υποστήριξε στο δικαστήριο, το υποβρύχιο χτυπήθηκε από κύμα εξαιτίας της διέλευσης ενός άλλου πλοίου.

«Έχασα την ισορροπία μου και η καταπακτή έκλεισε», είπε. Η πόρτα χτύπησε – σύμφωνα πάντα με την περιγραφή- την άτυχη κοπέλα στο κεφάλι και την έριξε στο πάτωμα.

«Υπήρχε μια λίμνη αίματος εκεί που έπεσε» είπε ο Μάντσεν. Ο οποίος δεν κάλεσε βοήθεια μετά απ’ όσα έγιναν.

«Κανείς γιατρός δεν θα μπορούσε να τη σώσει. Έπιασα το λαιμό της και δεν είχε σφυγμό», τόνισε.

Σε προηγούμενη κατάθεσή του είχε υποστηρίξει πως από το χτύπημα, έσπασε το κρανίο της 30χρονης.

«Δεν την τεμάχισα»

Ο 46χρονος εφευρέτης υποστήριξε ότι θέλησε να «θάψει» τη δημοσιογράφο στη θάλασσα και αρνήθηκε ότι τεμάχισε το άψυχο κορμί της.

Όπως είπε, σκοπός του ήταν να δέσει ένα μεταλλικό βαρίδι γύρω από τη μέση της και να τη ρίξει στη θάλασσα ώστε το πτώμα να βυθιστεί.

Υποστήριξε επίσης ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει βυθίζοντας υποβρύχιο αλλά δεν το έκανε γιατί ήθελε να δει ξανά τη γυναίκα και τα τρία του γατιά…

Ο Μάντσεν είπε στο δικαστήριο ότι έριξε το σώμα της νεκρής κοπέλας στη θάλασσα αρκετές ώρες μετά το θάνατό της. Πρώτα, επέλεξε να κοιμηθεί (!) γιατί ήταν κουρασμένος και εξαντλημένος!

Όταν ρωτήθηκε γιατί βρέθηκε χωρίς εσώρουχο, είπε πως μάλλον βγήκε ενώ την έσερνε!

«Δεν έδεσα και την έσυρα»

«Δεν πείραξα το πτώμα και δεν ήθελα ένα άψυχο σώμα στο υποβρύχιό μου. Έδεσα ένα σχοινί γύρω από τα πόδια της και την έσυρα έξω από την καταπακτή», υποστήριξε.

Ο Μάντσεν ισχυρίστηκε ότι έκλαιγε ενώ έσερνε το πτώμα της δημοσιογράφου για να το ρίξει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάντως, εκτός από το μεταλλικό βαρίδι, το σώμα της 30χρονης είχε και μαχαιριές ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα έβγαινε στην επιφάνεια.

Το ερωτικό του παρελθόν του Μάντσεν

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν και αναφορές σχετικά με τις σεξουαλικές ορμές του Δανού εφευρέτη.

Όπως αναφέρθηκε, έχει πάθος με τη βίαιη πορνογραφία και του αρέσει το σαδομαζοχιστικό σεξ.

Ανάμεσα στους ισχυρισμούς που ακούστηκαν και αυτός πως ο 46χρονος είχε πολλές φορές κάνει σεξ με πολλές γυναίκες μέσα στο υποβρύχιό του.

Το χρονικό του θρίλερ

Η δημοσιογράφος από τη Σουηδία, που είχε ως βάση τη Νέα Υόρκη και την Κίνα και είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στους New York Times και τον Guardian, εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή στις 10 Αυγούστου.

Το ίδιο απόγευμα, ο σύντροφός της, έκανε αναφορά για την εξαφάνισή της.

Το επόμενο πρωί, η αστυνομία και το λιμενικό εντόπισαν το 18 μέτρων υποβρύχιο, στον κόλπο Koge, νότια της Κοπεγχάγης.

Λίγο αργότερα, ένα σκάφος διέσωσε τον Μάντσεν, λίγο πριν βυθιστεί το υποβρύχιο. Αρχικά υποστήριξε πως προσπαθούσε να επισκευάσει βλάβη στον Ναυτίλο.

Αρχικά, είπε στην αστυνομία ότι είχε αφήσει στη στεριά την Κιμ Βαλ, όταν τελείωσε η συνέντευξή τους. 24 ώρες μετά, ο εφευρέτης από τη Δανία υποστήριξε ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα.

Πηγή: Reuters, Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις