Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εφιάλτης για το Πακιστάν οι επιδημίες, επίσκεψη Μπαν Κι Μουν

ΦΩΤΟ REUTERS

Στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές του Πακιστάν μεταβαίνει το Σάββατο ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Η κατάσταση στη χώρα είναι τουλάχιστον εφιαλτική, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 1.600 και τους άστεγους να φτάνουν τα 2 εκατομμύρια. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης όμως είναι οι επιδημίες καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 6 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν άμεσα.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν οι υδατογενείς επιδημίες. Έχουν ήδη καταγραφεί 36.000 περιπτώσεις πιθανώς θανατηφόρας οξείας διάρροιας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ παιδιά πεθαίνουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό!

Στις περιοχές που επλήγησαν βρέθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, που επικρίθηκε γιατί ενώ η χώρα πλήττονταν από τις φονικές πλημμύρες εκείνος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο εξωτερικό. Το Σάββατο πρόκειται να βρεθεί επί τόπου και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπακ Γκι Μουν. Στόχος του να συζητήσει με κυβερνητικούς αξιωματούχους για τα έκτακτα μέτρα βοήθειας, αλλά και να επισκεφθεί τους πληγέντες.

Εντός των επόμενων ημερών στο Πακιστάν θα μεταβεί και ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Τζον Κέρι, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, οι πλημμύρες είναι πιθανό να έχουν καταστρέψει σοδειές αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε όλη τη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε