Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του

ΦΩΤΟ: REUTERS
ΦΩΤΟ: REUTERS

Ελεύθερος με εγγύηση θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους, μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του και να αρχίσει η έκτισή της, για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Την σχετική ανακοίνωση έκανε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.

Ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών, ωστόσο είναι πιθανό να γκλιτώσει τη φυλάκιση!

Η εισαγγελική αρχή δήλωσε “απογοητευμένη” από την ετυμηγορία και ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Παράλληλα, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ετυμηγορία. “Ύστερα από τη σημερινή ετυμηγορία, συμπάσχουμε με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από αυτή τη φοβερή τραγωδία, ειδικά την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα Στέενκαμπ που δυστυχώς έχασε τη ζωή της στο συμβάν. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η IPC τόνιζε τη σημασία της διάκρισης ανάμεσα στη συμβολή του Όσκαρ στο Παραολυμπιακό Κίνημα και στην ιδιωτική του ζωή. Ως αθλητικός οργανισμός, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε την κατάληξη μίας δικαστικής υπόθεσης που δεν συνδέεται με τον αθλητισμό”, αναφέρει η IPC σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 27χρονος αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χάδι» στον Πιστόριους – Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Δίκη Πιστόριους: Νέες σοκαριστικές φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος

Δίκη Πιστόριους: Κατακραυγή για την δικαστή! Ρίχνει στα μαλακά τον παραολυμπιονίκη

Δίκη Πιστόριους: Αθώος για φόνο εκ προμελέτης και φόνο β’ βαθμού – Βρισκόταν σε κίνδυνο όταν πυροβόλησε τη Στέενκαμπ, είπε η δικαστής

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε