Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένα ακόμη θύμα από το δριμύ ψύχος στη Σεβρία – Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων σε αποκλεισμένες από το χιόνι περιοχές

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε όλη τη Σερβία, με την περιοχή της Σιένιτσα στο όρος Ζλάτιμπορ, να έχει τη χαμηλότερη, -28 βαθμούς Κελσίου.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το δριμύ ψύχος που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Σερβία.

    Στην περιοχή της Τόπολα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας εντοπίστηκε σήμερα το άψυχο σώμα ενός άνδρα 71 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας Γκόραν Νίκολιτς.

    Όπως εξήγησε, ο 71χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι του, ήταν άτομο με ψυχική ασθένεια και περιπλανιόταν στα χιόνια.

    Σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις διάσωσης στο δήμο Ιβάνιτσα, στα δυτικά της χώρας, όπου χρειάζεται βοήθεια μεγάλος αριθμός κατοίκων, ανέφερε ο κ. Νίκολιτς.

    Ένα ηλικιωμένο άτομο με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε από το αποκλεισμένο από τα χιόνια χωριό του σε ασφαλές μέρος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη μεταφορά τραυματία από το χωριό Κομάτινα σε κέντρο υγείας ή νοσοκομείο. Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται με τη συνδρομή ελικοπτέρου, επειδή η πρόσβαση οδικώς είναι αδύνατη, καθώς το ύψος του χιονιού στην περιοχή ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

    Στη διάρκεια της ημέρας θα απομακρυνθούν, με τη βοήθεια σωστικών συνεργείων, δύο οικογένειες με μικρά παιδιά, που αποκλείστηκαν στα εξοχικά τους σπίτια και έχουν μείνει χωρίς τρόφιμα.

    Στο χωριό Πάσιατς, στο δήμο Πρόκουπλιε της νότιας Σερβίας, σήμανε νωρίτερα συναγερμός για τη διάσωση άνδρα ηλικίας 50 ετών που κινδυνεύει άμεσα. Πυροσβέστες και μέλη ομάδας διάσωσης με ένα όχημα και ένα ασθενοφόρο κατόρθωσαν να φθάσουν στην περιοχή και να το μεταφέρουν σε κέντρο υγείας.

    Επείγουσα ιατρική βοήθεια χρειάστηκε και ένα ηλικιωμένο άτομο σε χωριό στην περιοχή του Λέσκοβατς και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση παροχής βοήθειας.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων σε σωρούς χιονιού στο δήμο Μέντβετζα και στο όρος Σοβουμπόρα, συνεχίζονται, ανέφερε ο κ. Νίκολιτς.

Στο Κρούσεβατς το θερμόμετρο έδειξε -24 βαθμούς, στην Τσούπρια και στο Κραγκούγεβατς -23 βαθμούς Κελσίου και στο Λέσκοβατς -22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σμεντέρεβσκα Παλάνκα, στην Πόζεγκα, στο Κράλιεβο και στο Ντιμίτροβγκραντ το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους -21 βαθμούς Κελσίου, στο Νέγκοτινο -20 και στο Βάλιεβο -19.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η παγωνιά θα συνεχιστεί τις επόμενες επτά μέρες και από την Πέμπτη θα ξαναρχίσουν σφοδρές χιονοπτώσεις.

Σε 14 δήμους της χώρας παραμένει σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων της Σερβίας, Πρέντραγκ Μάριτς.

Ο Μάριτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα έλλειψης καυσίμων για τα εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Μαυροβούνιο, όπου έως το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και ισχυρές χιονοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Πλέβλια, όπου το θερμόμετρο έδειξε -20 βαθμούς Κελσίου και στο όρος Ζάμπλιακ -19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-29 βαθμούς η θερμοκρασία σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Στα λευκά το Φανάρι

Ουκρανία: 30 νεκροί σε πέντε μέρες λόγω ψύχους!

“Παγώνουν” λόγω κρύου οι έρευνες στο Costa Concordia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε