Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εντοπίστηκαν οι Γαλλοί που απήχθησαν στη Νιγηρία

Η οργάνωση Mend εντόπισε τους τρεις Γάλλους που απήχθησαν το βράδυ της Τρίτης στη Νιγηρία.

Τρεις Γάλλοι που απήχθησαν τη νύχτα της Τρίτης από ενόπλους που επιτέθηκαν στο πλοίο τους σε πετρελαιοπηγή ανοικτά της Νιγηρίας εντοπίστηκαν από τη μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση ανταρτών της χώρας, η οποία ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για την απελευθέρωσή τους.
 
Σύμφωνα με τον γαλλικό ναυτιλιακό όμιλο Bourbon, “το σκάφος Bourbon Alexandre και τα 16 μέλη του πληρώματος δέχτηκαν επίθεση αγνώστων που επέβαιναν σε ταχύπλοα”.
 
“Τρεις Γάλλοι μέλη του πληρώματος απήχθησαν και οι άλλοι 13 παρέμειναν στο πλοίο. Δεν υπάρχουν τραυματίες”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
Νιγηριανός αξιωματούχος επισήμανε πως απήχθη και ένας Ταϊλανδός.
 
“Όλα, μας κάνουν να πιστεύουμε πως πρόκειται για μια κλασική πράξη πειρατείας”, τόνισε ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν.
 
Λίγες ώρες μετά την απαγωγή το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (Mend) ανακοίνωσε πως “εντόπισε τρεις Γάλλους και ένα άλλο πρόσωπο που είχε απαχθεί σε διαφορετικό επεισόδιο την ίδια νύχτα” και πως “βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για την απελευθέρωσή τους.
 
Πριν την ανακοίνωση του Mend ότι εντοπίστηκαν οι τρεις Γάλλοι, ο Μπερνάρ Κουσνέρ, επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας είχε εκφράσει την ελπίδα για άμεση απελευθέρωσή τους.
 
Ο όμιλος Bourbon από τον Αύγουστο του 2008 έχει αντιμετωπίσει τρεις απαγωγές συνεργατών του στη Νιγηρία. ΟΙ απαχθέντες απελευθερώθηκαν σύντομα.
 
Την ίδια ώρα το σκέλος της αλ Κάιντα στο Μάγρεμπ προειδοποίησε σήμερα τη Γαλλία εναντίον οποιασδήποτε επιχείρησης με στόχο την απελευθέρωση άλλων πέντε Γάλλων που απήχθησαν στο Νίγηρα, ανακοίνωσε η οργάνωση SITE που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε