Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντιπολίτευση σε Ερντογάν: Πάρε πίσω τα 18 Τούρκικα νησιά που έχουν οι Έλληνες

Ερντογάν

Τα “πυρά” της Τουρκικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των Κεμαλιστών συγκέντρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την “αγορά” του νησιού Σουακίν από το Σουδάν, “ξερνώντας” για μια ακόμα φορά ανιστόρητες “κορώνες”. Συγκεκριμένα κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο πως την ίδια ώρα που παίρνει νησί από το Σουδάν, αφήνει την Ελλάδα να… βάζει Δημάρχους στα Τουρκικά, όπως λένε, νησιά του Αιγαίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν είχε επισκεφθεί το Σουδάν, και είχε συμφωνήσει το νησί Σουακίν να μεταβιβαστεί στην Τουρκία,μιας «τουρκικής ουμρά», δηλαδή ενός προσκυνηματικού ταξιδιού προς τη Μέκκα.

Το… γνωστό και μη εξαιρετέο για τις ανιστόρητες τοποθετήσεις του κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για το ότι δεν πήρε πίσω τα… 18 δικά τους νησιά στο Αιγαίο.

Μάλιστα όπως λένε θα έπρεπε να πάρουν πρώτα πίσω τα νησιά τους και μετά να κοιτάξουν αυτό του Σουδάν.

“Οι Έλληνες εκλέγουν δημάρχους στα δικά μας νησιά. Δεν έκανες τίποτα γι αυτό, δεν θέλει αυτά τα νησιά. Πρώτα πάρε αυτά και μετά ζήτα νησί από το Σουδάν. Πρώτα να προστατέψεις τα δικά σου νησιά”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

“Μας λένε μολών λαβέ  – Λίγο έμεινε”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής του νέου ακροδεξιού “Καλού Κόμματος” Μεράλ Ακσενέρ. «Διάβασα τις δηλώσεις του αξιότιμου Ερντογάν που λέει στους Σουδανούς ‘Να μας δώσετε το νησί σας και να το φτιάξουμε’. Τι κάνεις όμως για την κατάληψη των 18 νησιών; Οι Έλληνες για να σπάσουν τα νεύρα μας σουβλίζουν αρνιά.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας είπε “Μολών λαβέ”. Οι δικοί μας δεν έβγαλαν άχνα. Εμείς λοιπόν του απαντούμε. Μην ανησυχείς, λίγο έμεινε. Κι εσύ άντε να δούμε αν μπορείς μην τα δίνεις».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις