Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Φόβοι ότι η μια τράπεζα της Κύπρου δεν σώζεται

Φόβοι ότι η μια τράπεζα της Κύπρου δεν σώζεται

Η μια από τις δύο προβληματικές κυπριακές τράπεζες υπάρχει κίνδυνος να μην διασωθεί. Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης έκανε αυτή την εκτίμηση λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι είναι πιθανό η μια από τις δύο τράπεζες να μην ανοίξει ποτέ ξανά.

Μετά το ηχηρό όσο και περήφανο “όχι” από την κυπριακή Βουλή τα όποια εναλλακτικά σχέδια προτάθηκαν έπεσαν σε … τοίχο.
Η τρόικα δεν δέχεται σε καμία περίπτωση εσωτερικό δανεισμό, είτε απ’ τα αποθεματικά των ΔΕΚΟ, είτε από το Ταμείο Πρόνοιας λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μεταφέρει το χρέος από τις τράπεζες στο κράτος δημιουργώντας φαύλο κύκλο χρέους.

Η λύση που αναζητείται τώρα με μικρότερο κούρεμα στις καταθέσεις (διαβάστε εδώ) φαίνεται πως δεν αρκεί για τη διάσωση και των δύο τραπεζών που έχουν πρόβλημα.

Φαίνεται ότι επιλέγεται η … θυσία της μίας τράπεζας ώστε να μειωθεί το κούρεμα των καταθέσεων. Το τι θα σημάνει αυτό για τους καταθέτες αυτής της τράπεζας και πως θα προστατευτούν μένει να αποδειχθεί από την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου, εφόσον το δεχθεί η τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Διαβάστε επίσης:

Τραγικές στιγμές ζουν στην Κύπρο – Χωρίς λεφτά τα ΑΤΜ και χωρίς πιστωτικές οι κάτοικοι – Εκβιάζουν τη χώρα με κούρεμα καταθέσεων ή χρεοκοπία

Γιατί “πέθανε” στο γέλιο η επικεφαλής της Τρόικας;

IIF: 20 δισ οι καταθέσεις των ξένων στις τράπεζες της Κύπρου!

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε