Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισπανία: Δεύτερη επίθεση στην πόλη Καμπρίλς! Νεκροί οι καμικάζι πολλοί τραυματίες

Ισπανία: Δεύτερη επίθεση στην πόλη Καμπρίλς! Νεκροί οι καμικάζι πολλοί τραυματίες

Δύο τα ξημερώματα στο τουριστικό θέρετρο Καμπριλς, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, τρομοκράτες ζωσμένοι με εκρητκικά επιχείρησαν να κάνουν νέα επίθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καμικάζι επέβαιναν σε ένα Audi Α3 και βρέθηκαν κοντά στον παραλιακό δρόμο της Καμπριλς.

Όλα δείχνουν ότι επιχείρησαν να κάνουν ό,τι έκαναν και στη Βαρκελώνη. Υπάρχουν πέντε τραυματίες πολίτες και ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί ωστόσο φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση κατάφεραν να “μπλοκάρουν” τους τρομοκράτες οι οποίοι έπεσαν ο ένας μετά τον άλλο νεκροί.

Οι τέσσερις σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ένας ακόμη εξέπνευσε λίγο αργότερα, χτυπημένος και αυτός από σφαίρες των αστυνομικών.

Οι δράστες φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, τα οποία ωστόσο δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Το βίντεο που κατέγραψαν πολίτες είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικό. Τρεις από τους τρομοκράτες είναι πεσμένοι στο έδαφος και είναι εμφανές ότι φορούν ακόμη τις ζώνες με τα εκρηκτικά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα έκανε επιχείρηση εξουδετέρωσης των εκρηκτικών.

Δώθηκε μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση εντολή σε πολίτες και τουρίστες να παραμείνουν στους χώρους όπου βρίσκονταν. Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε επί ώρες στους δρόμους της τουριστικής πόλης.

Όλα δείχνουν ότι η ομάδα των τρομοκρατών επιχείρησε πανομοιότυπη επίθεση με εκείνη της Βαρκελώνης.

Το γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται περίπου δύο ώρες απόσταση από την πρωτεύουσα της Καταλονίας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται πιθανότατα για την ίδια ομάδα που σκόρπισε τον τρόμο στην Βαρκελώνη.

Φαίνεται ότι υπήρξαν πυρήνες τρομοκρατών που επιχείρησαν συντονισμένη επίθεση, καθώς νωρίτερα υπήρχε αναφορά και σε έκρηξη στην περιοχή της Καταλονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σπίτι, όπου ένα άτομο σκοτώθηκε και σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τρομοκράτη ο οποίος προετοίμαζε εκρηκτικά με βάση γκαζάκια…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις