Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο Ιράκ – 45 νεκροί

Λουτρό αίματος στο Ιράκ – 45 νεκροί

Δεκάδες βόμβες σκόρπισαν το θάνατο σε όλη τη χώρα…

Ένα νέο κύμα επιθέσεων προκάλεσε τουλάχιστον 45 νεκρούς και πάνω από 180 τραυματίες σήμερα στο Ιράκ, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτό το κύμα βίας ανεβάζει στους 190 τον αριθμό των νεκρών από επιθέσεις αυτό το μήνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που έγινε βάσει στοιχείων από ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις, όμως τα παρελκόμενα της Αλ Κάιντα και οι τοπικές σουνιτικές ισλαμιστικές οργανώσεις, αφότου αποχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τον Δεκέμβριο, δεν έχουν σταματήσει να πραγματοποιούν τουλάχιστον μία μεγάλη βομβιστική επίθεση τον μήνα.

Στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, έξι άμαχοι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 28 τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο σιιτικό, ως επί το πλείστον, προάστιο Χουσεϊνίγια, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές και οι αρχές ασφαλείας. Βόρεια της Βαγδάτης, από άλλη έκρηξη τραυματίσθηκαν εννέα άνθρωποι στο Τάτζι.

Τέσσερις βόμβες σε παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πόλη Κιρκούκ (250 χλμ βορείως της Βαγδάτης), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν 18, σύμφωνα με γιατρούς και την αστυνομία.

Σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε φυλάκια της αστυνομίας στις πόλεις Μπακούμπα και Φαλούτζα βρήκαν τον θάνατο έξι αστυνομικοί, ενώ τραυματίσθηκαν 13, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Και σε άλλες πόλεις καταγράφηκαν πολλές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων, πυροβολισμοί και βόμβες που ‘προσαρτώνται’ με μαγνήτες σε οχήματα.

Διαβάστε

Τέσσερις νεκροί από επεισόδια βίας στο Ιράκ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε