Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέσα στο Air Force One με τον Μπαράκ Ομπάμα (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο Air Force One με τον Μπαράκ Ομπάμα (ΦΩΤΟ)

Το πιο γνωστό αεροπλάνο στον κόσμο, το Air Force One είναι το… ιπτάμενο σπίτι του εκάστοτε Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι λίγο απ’ όλα: λίγο ξενοδοχείο, λίγο… γραφείο και πολύ, πολύ, πολυτελές!

Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες μέσα από το Air Force One και το πως περνάει εκεί το χρόνο του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που χρησιμοποίησε το Air Force One ήταν ο Τζον Κένεντι το 1962, ενώ τα δυο αεροπλάνα που χρησιμοποιεί σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, δυο Boeing 747-200B, εγκαινιάστηκαν από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.



Τα αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με ό,τι χρειάζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος. Κάθε αεροπλάνο έχει τρία επίπεδα και εμβαδόν σχεδόν 370 τετραγωνικά! Υπάρχει ιατρικώς εξοπλισμένο δωμάτιο που μπορεί να λειτουργήσει και σαν χειρουργείο, ενώ υπάρχει πάντα εν πτήσει ένας γιατρός, δυο κουζίνες όπου μπορεί να προετοιμαστεί φαγητό για 100 ανθρώπους και μια μεγάλη αίθουσα συσκέψεων που μετατρέπεται σε… τραπεζαρία!



Μπορούν να ανεφοδιαστούν ενώ είναι στον αέρα, διαθέτουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ τα… ιδιαίτερα διαμερίσματα του Προέδρου περιλαμβάνουν κρεβατοκάμαρα, μπάνιο, γυμναστήριο και γραφείο φυσικά.

Πηγή: america.gov

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε