Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέος σάλος στη Γαλλία με επίκεντρο τον Φιγιόν – Διακοπές στην Αίγυπτο με έξοδα Μουμπάρακ!

ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά την Μισέλ Αλιό Μαρί και το ταξίδι της στην Τυνησία έρχεται η αποκάλυψη ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός και η οικογένειά του ταξίδεψαν στο Νείλο με το αεροσκάφος του Αιγύπτιου προέδρου.

Ο σάλος που προκάλεσε στη Γαλλία η αποκάλυψη πως η υπουργός Εξωτερικών είχε μεταβεί στην Τυνησία εν μέσω των ταραχών κατά του Μπελ Άλι δεν πρόλαβε να κοπάσει. Γιατί ξέσπασε ένας ακόμη μεγαλύτερος, με κεντρικό πρόσωπο, αυτή τη φορά, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν!

Ο οποίος αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ έθεσε στη διάθεση του ίδιο και της οικογένειάς του το προσωπικό του αεροσκάφος, προκειμένου να μεταβούν στην Αίγυπτο για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Την αποκάλυψη έκανε στο τελευταίο τεύχος του το περιοδικό Canar Enchaine και ο Φρανσουά Φιγιόν, μετά από ασφυκτική πίεση, επιβεβαίωσε το γεγονός με ανακοίνωσή του.

Απολογούμενος, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι δέχτηκε «την πρόταση των αιγυπτιακών αρχών να του χορηγηθεί ένα αεροσκάφος από αυτά που ανήκουν στον κυβερνητικό στόλο, για να επισκεφθεί το Ασουάν, το Αμπού Σιμπέλ και διάφορα άλλα αξιοθέατα της χώρας».

Επίσης, παραδέχτηκε ότι «πραγματοποίησε και μια μίνι κρουαζιέρα στο Νείλο με δανεισμένο πλοιάριο επίσης από την αιγυπτιακή κυβέρνηση η οποία μάλιστα τον φιλοξένησε με την οικογένειά του καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε