Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο νέος «Γολγοθάς» του Στρος Καν ξεκίνησε – Κατέθεσε για την υπόθεση Μπανόν

ΦΩΤΟ REUTERS

Επί τρεις ώρες, ο Ντομινίκ Στρος Καν έδινε εξηγήσεις στη γαλλική αστυνομία για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στην Τριστάν Μπανόν.

Η Γαλλίδα συγγραφέας, που είχε αναλάβει να γράψει τη βιογραφία του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2003. Ο Στρος Καν δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσής του.

«Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το νωρίτερα δυνατό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της έρευνας ύστερα από αίτημα του Στρος-Καν», διευκρίνισαν οι δικηγόροι του Φρεντερίκ Μπολιέ και Ανρί Λεκλέρκ.

Η μήνυση της Μπανόν, που κατατέθηκε τον Ιούνιο, εξετάστηκε αρχικά από την εισαγγελία του Παρισιού. Για την ολοκλήρωση της έρευνας, έπρεπε να καταθέσει ο Στρος Καν. Ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και μήνυσε τη Μπανόν για δυσφήμηση.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Στρος Καν - ΦΩΤΟ REUTERS
Αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα την οποία θα αναλάβει ανακριτής, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση ή να κρίνει ότι τα αναφερόμενα γεγονότα έχουν παραγραφεί.

Οκτώ χρόνια μετά, αποδεικτικά στοιχεία δύσκολα θα βρεθούν και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αστυνομία.

Ο νέος «Γολγοθάς» του Στρος Καν ξεκίνησε λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στη Γαλλία από τη Νέα Υόρκη, μετά το τέλος της περιπέτειάς του και την απόσυρση των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της Ναφισάτου Ντιαλό, της καμαριέρας του Sofitel.

Την Κυριακή, έξω από το σπίτι του Στρος Καν, έκαναν συγκέντρωση φεμινιστικές οργανώσεις, ενώ η Μπανόν εξέφρασε τη λύπη της που η Γαλλία υποδέχτηκε «ως ήρωα έναν άνθρωπο που δεν αθωώθηκε».

Το μήνυμα που έστειλε σε αρκετές εφημερίδες, και το οποίο συνοδεύει με την έκκληση για διαδήλωση στις 24 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, αναρτήθηκε και στη σελίδα της στο Facebook.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η χώρα μου υποδέχεται ως ήρωα έναν άνθρωπο που δεν αθωώθηκε. Ακούω τον κόσμο να μου λέει ότι νιώθει αηδία, έχω τη στήριξή τους για να σταθώ όρθια και ωστόσο εγώ είμαι αυτή που χαμηλώνω το κεφάλι, όταν οι άλλοι χαμογελούν στις κάμερες.

Υπάρχει ένα αληθινό πρόβλημα στη χώρα αυτή, πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Ο βιασμός και η βία σε βάρος των γυναικών δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως κάτι συνηθισμένο. Τα χρήματα και η εξουσία δεν πρέπει να είναι πάνω από τους νόμους», έγραφε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι κρέμονται απ’ τα χείλη του – Πότε θα μιλήσει ο Στρος Καν;

Θηλυκή εταιρία κατά Στρος Καν – Μετά την κόρη, τον καταγγέλλει και μάνα!

Ο Στρος Καν, η Αν Σενγκλέρ και η… βαφτισιμιά!

Νέα μήνυση τελικά για απόπειρα βιασμού κατά του Στρος Καν

Το προφίλ του νέου ροζ μπελά του Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε