Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ομπάμα ξανά για πρόεδρος – Δείτε το πρώτο βίντεο με το οποίο το ανακοίνωσε

Ο Ομπάμα ξανά για πρόεδρος – Δείτε το πρώτο βίντεο με το οποίο το ανακοίνωσε

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εγκαινίασε σήμερα την εκστρατεία για την επανεκλογή του το 2012 με μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του και με ηλεκτρονικά και γραπτά μηνύματα προς τους υποστηρικτές του.

“Η εκστρατεία αυτή μόλις ξεκίνησε”, αναφέρει σύντομη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα www.barackobama.com.

“Εγκαινιάζουμε γραφεία, ανοίγουμε τις κούτες και ξεκινάμε ένα διάλογο με υποστηρικτές σαν εσάς για να βοηθήσουν να στρωθεί ο δρόμος προς τη νίκη. Το 2012 ξεκινάει τώρα…”

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 10 δευτερολέπτων, που τιτλοφορείται “Ξεκινάει Με Εμάς”, στο οποίο εμφανίζονται υποστηρικτές από όλη τη χώρα να συζητούν για τη στήριξή τους προς τον Δημοκρατικό πρόεδρο, χωρίς να εμφανίζεται ο ίδιος ή να ακούγεται η φωνή του.

Πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι η εκστρατεία του αμερικανού προέδρου θα συγκεντρώσει το ποσό ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις ανάγκες διεξαγωγής της.

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2012.

Από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο δεν έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες επισήμως. Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, εμφανίζουν μέχρι στιγμής τον Ομπάμα να προηγείται των ρεπουμπλικανών πιθανών αντιπάλων του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ίσως και σήμερα, γεγονός που θα επιτρέψει την έναρξη της χρηματοδότησης της εκστρατείας του.

Στις εκλογές του 2008, ως γερουσιαστής του Ιλινόι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συγκεντρώσει 750 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε