Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπούτσι έφαγε και ο Ζαρντάρι!

Πρώτος διδάξας Ιρακινός που έριξε το παπουτσι του στον Μπους, ο οποίος όμως έσκυψε. Απο τότε έχει εξελιχθεί σε επιδημία. Τώρα ήρθε η σειρά του πακιστανού προέδρου..

Τα βρετανικά έντυπα αποκαλύπτουν σήμερα πως ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, που επισκέπτεται τη Βρετανία, δέχθηκε επίθεση με παπούτσια σε χθεσινή εκδήλωση στο Μπέρμινγχαμ.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Σάντεϊ Τέλεγκραφ επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που τονίζουν ότι ένας ηλικιωμένος, από τα περίπου 1.000 άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έβγαλε και εκτόξευσε και τα δύο του παπούτσια κατά το μέρος του Ζαρντάρι, την ώρα που εκείνος απευθυνόταν σ το πλήθος.

«Ο Ζαρντάρι βρισκόταν στο μέσον ενός πολιτικού του λόγου όταν ένας άνδρας από τις πίσω σειρές του πλήθους του πέταξε τα παπούτσια του. Αυτά έπεσαν κοντά στον πρόεδρο, αλλά κανένας δεν κατάλαβε γιατί διαμαρτυρόταν εκείνος ο άνδρας», τονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες.Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οδήγησε τον άνδρα έξω από το σημείο της εκδήλωσης.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά το τέλος της περιοδείας του στη Βρετανία και πρωτύτερα στη Γαλλία, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην πατρίδα του, διότι πραγματοποιείται σε μία στιγμή που το Πακιστάν μαστίζεται από καταστροφικές πλημμύρες.

Ο Ζαρντάρι αντέκρουσε τις κατηγορίες σε συνέντευξή του επίσης στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ, ισχυριζόμενος πως οι επισκέψεις αυτές προγραμματίζονται και οργανώνονται προ πολλών μηνών και πως η επίσκεψή του έχει προσελκύσει περισσότερη διεθνή προσοχή στις πλημμύρες απ’ ότι θα συνέβαινε σε αντίθετη περίπτωση.

Στο Μπέρμινγχαμ ο Ζαρντάρι ανακοίνωσε πως δωρίζει 5 εκατ. ρουπίες (58,130 δολάρια) στα θύματα των πλημμυρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε