Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πτυχίο στη… διακυβέρνηση

Πτυχίο στη… διακυβέρνηση

Σχολή για ηγέτες ίδρυσε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με βοήθεια 88 εκατ. ευρώ απο τον διεσκατομμυριούχο Λ. Μπλαβάτνικ. Οι πρώτοι φοιτητές θα εισαχθούν το 2012.


Την πρώτη πανεπιστημιακή σχολή εκμάθησης της τέχνης της διακυβέρνησης στην Ευρώπη ίδρυσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τη χρηματοδότηση του 53χρονου δισεκατομμυριούχου Ρωσοαμερικανού βιομηχάνου Λέοναρντ Μπλαβάτνικ!

Οπως αναφέρει το Εθνος του Σαββάτου ο Μπλαβάτνικ προσέφερε για τον σκοπό αυτόν 75 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (περίπου 88 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το ίδιο το Πανεπιστήμιο, 26 εκατομμύρια λίρες (περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η σχολή θα λειτουργεί στην περιοχή του Παρατηρητηρίου Ράντκλιφ και θα δεχθεί τους πρώτους της φοιτητές το 2012, ενώ θα απασχολούνται σε αυτήν 40 καθηγητές. Ο αριθμός των φοιτητών θα φτάσει στα χρόνια μετά το 2012 τους 120 εισακτέους το έτος και τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία θα προσφέρονται από τη σχολή θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα το οποίο θα ξεκινάει από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και θα φτάνει μέχρι την τεχνολογία, το δίκαιο, την οικονομία, την υγεία, την ενέργεια και την ασφάλεια!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΄Εθνους, την κίνηση του Μπλαβάτνικ και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χαιρέτισαν αρκετοί πρώην ηγέτες και διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Νέλσον Μαντέλα και ο Κόφι Ανάν, ενώ τη στήριξή του στο εγχείρημα εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε