Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σάλος! Ο Ντόναλντ… Χίτλερ στο εξώφυλλο του Stern

Σάλος! Ο Ντόναλντ… Χίτλερ στο εξώφυλλο του Stern

Μόλις λίγες ώρες αφού η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σεβασμό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, έρχεται το εξώφυλλο του περιοδικού Stern να παρουσιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ ως Αδόλφο Χίτλερ!

Στο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, τυλιγμένος με την αμερικανική σημαία και το δεξί του χέρι υψωμένο, σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Το περιοδικό συνοδεύει τη φωτογραφία που προκαλεί σάλο με τον τίτλο «Ο Αγών του», παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας.

«Νεοναζί, Κου-Κλουξ-Κλαν, ρατσισμός: πώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική», γράφει το περιοδικό.

Την περασμένη εβδομάδα και το περιοδικό Der Spiegel παρουσίαζε στο εξώφυλλό του τον Ντόναλντ Τραμπ να φορά τη λευκή κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν, με τίτλο «Το πραγματικό πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ».

Αλλά και το πρωτοσέλιδο του Time ήταν ανάλογο: ένας ναζιστικός χαιρετισμός, υπό την κάλυψη της αμερικανικής σημαίας. Αλλά χωρίς να χαιρετά ναζιστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ προκάλεσε σάλο διεθνώς γιατί αποφάσισε να κρατήσει… «ίσες αποστάσεις» μετά στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όταν επέρριψε ευθύνες τόσο στους νεοναζί διαδηλωτές όσο και στους αντιρατσιστές.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις