Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε κώμα ο Μουμπάρακ;

Ο δικηγόρους του πρώην προέδρου δήλωσε πως είναι σε κώμα. Οι γιατροί λένε πως είναι καλά!
Ορκίζεται σήμερα το νέο υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου, μετά τον ευρύ ανασχηματισμό ο οποίος ικανοποίησε μερικά τα αιτήματα των διαδηλωτών για βαθύτερες πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
 
Ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου από τις 8 Ιουλίου είναι να επισπευσθεί η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ.
 
Χθες Κυριακή, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου ανακοίνωσε πως ο Μουμπάρακ έχει πέσει σε κώμα, όμως γιατροί του νοσοκομείου στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου νοσηλεύεται, διέψευσαν τη δήλωση αυτή.
 
Ο Μουμπάρακ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Αυγούστου με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της ανθρωποκτονίας, για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των αντικαθεστωτικών. Περισσότεροι από 840 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 18 ημέρες διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.
 
Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν ενώπιον του Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου που ελέγχει την Αίγυπτο μετά την παραίτηση του 83χρονου Μουμπάρακ.
 
Τουλάχιστον 15 υπουργοί, το μισό υπουργικό συμβούλιο, αντικαταστάθηκαν, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
 
Ο Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών και ο 74χρονος Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, σύμβουλος του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.
 
Σε δηλώσεις του ο Αμρ τόνισε πως σκοπός του θα είναι να ενισχύσει το ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο. “Η Αίγυπτος βρίσκεται στην καρδιά του αραβικού κόσμου. Ο,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο έχει επιπτώσεις στις άλλες χώρες. Αν η Αίγυπτος σημειώνει πρόοδο, το ίδιο κάνει και ο αραβικός κόσμος”, τόνισε ο αιγύπτιος διπλωμάτης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε